Maserati A-Z

We vieren 106 jaar Maserati
met de A tot Z van het verleden, heden en toekomst van het merk

Modena, 1 december 2020.

Dit jaar stond Maserati stevig in de schijnwerpers van de wereldwijde mobiliteitsfase en het merk is een nieuwe fase in zijn geschiedenis ingegaan, geleid door de durf die in zijn DNA is ingebed.
Een viering van het verleden en een blik op de toekomst komen samen.

Vandaag, de dag van het jubileum van het merk, viert Maserati zijn oprichting en zijn geschiedenis die meer dan een eeuw teruggaat, en kijkt hij naar de toekomst. Precies 106 jaar geleden bundelde Alfieri Maserati de krachten met zijn broers Ettore en Ernesto om "Alfieri Maserati" op te richten, op nummer 1A aan de via de ’Pepoli, in het hart van Bologna.

"Maserati van A tot Z": een visuele reis met een snelle stroom van beelden die een spannend verhaal vormen, waarin de geest van het merk en zijn constante streven naar prestatie, innovatie en exclusiviteit wordt verteld. De verhalen zijn op de maat van het alfabet en geven een overzicht van wat Maserati is geweest en wat het in de toekomst zal zijn.

"We beginnen bij onze wortels om aan onze toekomst te bouwen", benadrukt Maserati CEO Davide Grasso. "We zijn er trots op dat we hebben laten zien dat ons heden wordt geleid door de durf van degenen die met vertrouwen naar de toekomst kijken, niet bang voor moeilijkheden. 2020 markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor ons merk en, nu als nooit tevoren, moeten we authentiek zijn en terugkeren naar de tijdloze waarden van ons merk om de uitdagingen aan te gaan die ons te wachten staan ​​met ongedimde energie. Voor Maserati is dit een tijd om aan onze toekomst te bouwen. "

Maserati-merkfilm

De film "Maserati A-Z" is een viering van het merk. Een korte film die alle verschillende factoren belicht achter Maserati's durf. Het vertellen van verhalen wordt onderbroken door de letters van het alfabet en is de perfecte weergave van het verleden, het heden en de toekomst van het merk.

In 4 minuten toont de film meer dan 30 modellen en een moderne, eclectische cast, die een tijdloze geest overbrengen door middel van beelden met een sterke visuele impact.

De soundtrack is een speciale “Maserati Mix” van de iconische “The Chase” van Giorgio Moroder.

Het Maserati-alfabet: het alfabet van durf

A - Alfieri

B - Bora, Boomerang, Biturbo

C - Customise

D - Design

E - Electrification

F - Fast

G - GranTurismo

H - Heartbeat

I - Innovation

J - Just one Look

K - Keep Dreaming Big

L - (True) Love

M - Made in Modena

N - Nettuno

O - Original

P - Passion

Q - Quattroporte

R - Rebel

S - Sound

T - Trident

U - Unorthodox

V - Visceral

W - Winning in Style

X - Xtravagant

Y - Yours Forever

Z - Zooming into the Future

Het Maserati-alfabet is een viering van het verleden, het heden en de toekomst van het merk Trident.

De heldenfilm toont de vele verschillende elementen die Maserati zo gedurfd maken, en eindigt met een appèl van onze toekomstige modellen.

Z staat voor “Zooming into the Future”: het merk zal centraal staan ​​met revolutionaire nieuwe auto's, innovaties en projecten. De focus ligt al sterk op de toekomst.

Meer informatie over Maserati, zie hun website:

www.maserati.com