Verslag Friesland 11 stedentocht

Roksem,

4.00 uur, opstaan, douchen, eten en hop met de spreekwoordelijke, …. euh Maserati Ghibli . Ritje voor de boeg van iets meer dan 370 km via de filestad Antwerpen richting Vandervalk Sneek in Friesland. Gelukkig vroeg vertrokken, oplettend voor de vele trajectcontroles en flitscamera’s zetten we onze weg verder richting Sneek. Van opstoppingen was er in de file kampioenstad Antwerpen geen sprake.

Hierdoor kwamen we vroeger dan voorzien aan in het mooie Friesland, waardoor we ruim de tijd hadden om nog even af te wijken van ons parcours en het mooie stadje Bronkhorst te bezoeken, om er de welverdiende koffie te nuttigen. Vandaar richting Hengelo om zo via de ex boerderie van de familie Meiland op te schuiven naar Brummen voor een bezoek aan de toonzaal van Gallery Aaldering, waar we konden genieten van uitzonderlijk veel old timers van ons geliefde merk Maserati en vele andere te koop aangeboden exclusieve topmerken. Na onze ogen de kost te geven werden we zeer goed ontvangen door ons bestuur en de eigenaar van de zaak met een ontbijt met koffie, fruitsap , zeer lekkere sandwichen en voor de liefhebbers de onvermijdelijke karnemelk, dit alles tussen de blinkende bolides.

Na een gezellige mondmaskerloze babbel na anderhalf jaar lange Covidperiode, kennismaking met enkele nieuwe leden en enkele leden van de Nederlandse Maseraticlub zetten we onze weg verder naar ons Hotel Vandervalk te Sneek.

Daar aangekomen op de voor de club voorbehouden parking, werden we verwelkomd door een horde van jeugdige maserati liefhebbers, met camera’s en iPhones in de aanslag om van onze bolides tot in detail de mooiste kickjes te nemen.

Na een douche werden we verwacht op de verwelkoming door het bestuur Guido, Davy en Karine voor de aperitief en het avond diner, waar de nodige ambiance aanwezig was, zoals we dit in onze club gewoon zijn.

Na het diner en een gezellige babbel, kregen we van onze Guido de 11 Stedentocht rit met bijhorende fotozoektocht toegestopt, zodat we de keuze hadden, om ons tijdens de nacht in onze hotelkamer voor te bereiden op de 200km lange zoektocht door het mooie landschap en de prachtige dorpjes van Friesland, of een rustige nacht door te brengen in de overigens ruime verzorgde kamers van ons hotel.

Op zaterdag 25 september, na een lekker ontbijt begeven we ons om 9.45u in clubkledij richting parking. Wederom opgewacht door onze jeugdige fotografen, vertrekken we druppelsgewijs met tientallen mooie maserati bolides, voor onze speurtocht door het mooie glooiende Friesland.

We doorkruisen het landschap met zijn vele van rieten daken voorziene boerderijen, groene landerijen met schapen en paarden, waterpartijen, dijken en meren. Tijdens de rit, altijd oplettend en zoekende naar de foto’s via de zeer goed voorbereide roadbook van Guido en Karine en ondersteuning van de schitterende recentste GPS in onze nieuwe Ghibli hybrid, slingeren we ons via de voorziene landwegen afgewisseld met hoofdwegen door de verschillende mooie dorpjes en steden.

In elk dorpje konden we genieten van een kort wandelingetje en de mooie dorps omgeving, om de fantastisch mooie fonteintjes te gaan bewonderen.

Hier en daar, tijdens onze zoektocht kwamen we nu en dan een zoekende maserati tegen vermoedelijk geconcentreerd bezig, om de goed voorbereide fotozoektocht tot een goed einde te brengen.

Vlug begon het daglicht af te nemen en kwamen we na een lange tocht vermoeid, tevreden en voldaan, rond de klok van 8.00u, aan op de parking van ons hotel in Sneek.

Daar werden we na een vlugge verfrissing terug verwacht voor het lekkere avond diner.

Tijdens het diner werd door Guido de resultaten van de fotozoektocht opgehaald en beoordeeld, waar na beraadslaging de winnaars bekendgemaakt werden. Blijkbaar werd onze aankomst als één van de laatste in het hotel, de voorbode voor de overwinning, waarna we getrakteerd werden op een lekkere fles prosecco, een boek van de 11 stedentocht en een hartelijk applaus van onze clubleden.

Na het Diner rond de klok van 24.00u konden we de verdiende nachtrust aanvangen om op zondag, na een lekker ontbijt de terugweg naar België aan te vatten. Dit evenwel niet zonder tussenstop en wandeling in het mooie Sneek, het zeer mooie Giethoorn en Almere voor een kort bezoekje aan de voorbereidende werkzaamheden voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade expo in Almere in 2022 en een avondwandeling en diner in het centrum van de overigens prachtige universiteitsstad Utrecht, met zijn vele gezellige pleintjes, restaurantjes en cafeetjes.

Met dank aan het bestuur van onze geliefde maserati fiamminghi club sloten wij ons weekendje met mooie herinneringen af en kijken alweer uit naar onze volgende uitstap in oktober naar de opaalkust in Frankrijk. Daar zullen we zeker terug een mooi weekend beleven, ditmaal ingericht door clublid Peter en Alida

Groetjes Krist en Fabienne