Verslag buitenlandrit Opaalkust

Onze buitenlandrit naar de Opaalkust was oorspronkelijk iets vroeger op onze planning voorzien.

Zoals we ondertussen al een beetje gewoon zijn werd er wat met de datum geschoven en kwam uiteindelijk vrijdag 22 oktober in onze kalender als startdatum voor de “Buitenlandrit Opaalkust”.

Verder uitstel was gewoon geen optie …en de “goesting” was veel te groot.

Alle deelnemers kregen voorafgaandelijk aan het event reeds alle details in hun mailbox zodat het aantal vergissingen omtrent de locatie van de hotelparking en het aanvangsuur van de maaltijden tot een absoluut minimum herleid kon worden. Het was van meet af aan duidelijk : de organisatie – in een regie van Peter en Alida – zou “puntgaaf” zijn !

Nadat we het onderscheid tussen “links voor het hotel” en “rechts voor het hotel” helemaal onder de knie gekregen hadden konden alle wagens netjes geparkeerd worden op de voorbehouden plaatsen.

Alle wagens…behalve de bloedmooie MC20 die – volkomen terecht – een ereplaats kreeg voor de inkom van het hotel en gedurende het hele weekend de nodige bewondering mocht oogsten. Dat de wagen ook nog voorzien was van de juiste lakkleur kon op extra bonuspunten van de jury rekenen.

Op vrijdagavond kregen we – na een kleine welkomstdrink – tijdens het diner in Le Grand Hotel een professionele briefing van Peter en werd het voor sommigen duidelijk dat er bij programmaboekje warempel ook nog een “route boek” zat ingesloten. Het stressniveau daalde gelukkig pijlsnel toen bleek dat er ook via GPS kon gereden worden.

Op zaterdagochtend werd een glaasje bubbels aangeboden op de parking voor het Belfort van Calais (en om iedereen tijdig op de juiste locatie te krijgen bleek dat een strak plan). Een bezoekje aan het belfort was meer dan de moeite waard en vervolgens kon er via de schilderachtige route langs de D940 rustig verder gereden worden naar restaurant La Sirène om ”gezellig te tafelen” zoals dat heet. De chef van het etablissement was vervolgens zo vriendelijk om zijn passie voor Facel Vega met ons te delen. We hebben zonder enige twijfel de garage met het mooiste uitzicht gezien! Na de lichte lunch was het tijd om onze route verder te zetten (al dan niet in combinatie met een museumbezoekje) richting Le Touquet. Na een sprankelend aperitiefje was het snel tijd om wederom aan te schuiven voor het afsluitende diner in Salon Versailles. Tijdens het diner bleken Peter en Alida nog een quiz voor ons in petto te hebben om onze opgedane kennis even te toetsen. De gelukkige winnaar bleek een beter oog voor diamanten te hebben dan de verliezende finaliste en kreeg naast de hoofdprijs ook nog een tegoedbon om gratis de woning van het organiserende duo te komen schilderen. Missie volkomen geslaagd! Andermaal is dus gebleken dat het overmatig gebruik van de smartphone schadelijk kan zijn, maar we dwalen af ….

Op zondagochtend werd andermaal duidelijk dat de tijd vliegt als men zich amuseert in goed gezelschap. Tijd om afscheid te nemen en uit te kijken naar ons volgend event! Er was natuurlijk ook nog wat tijd over om de streek (of de stad, of de winkels) te verkennen…. De plaatselijke handelaars waren zo vriendelijk om de winkels op zondag open te houden en wie hier zin in had kon de werkelijke hoogte van het Belfort van Calais nog even nameten of de afstand naar het eiland voor de kust controleren.

Met dank aan Peter en Alida voor de perfecte organisatie van onze buitenlandrit naar de Opaalkust!

En op maandag mocht het regenen.