Stressvolle herstart

Eindelijk! Na een corona-pauze van anderhalf jaar zijn we er als club nog eens in geslaagd om elkaar “in het echt” te ontmoeten. Het werd een blij weerzien. Het afgelopen jaar hebben we onze planning meermaals moeten aanpassen onder druk van de steeds wisselende omstandigheden en richtlijnen. Toen we enige tijd geleden de datum van 27 juni naar voor hadden geschoven voor onze eerste Meet&Greet werd dit door sommigen nog als een wilde gok beschouwd…. Uiteraard was hier grondig over nagedacht en ook de overheid was zo vriendelijk geweest om de versoepelde horeca-richtlijnen diezelfde dag in te voeren... We zullen er maar van uit gaan dat dit toeval was.

De dag begon met een gezonde dosis keuzestress. Er was in de voorafgaande dagen nogal wat neerslag uit de lucht gekomen en niet iedereen had er vertrouwen in dat de weergoden ons op zondag gunstig gezind zouden zijn. Er moesten keuzes gemaakt worden… Zonnehoed of paraplu? Cabrio of vast dak ? Maserati of “iets anders” ? Zonnebrandolie of rubberlaarzen?

De meest ervaren clubleden hadden er natuurlijk alle vertrouwen in. Het zou wel goedkomen. Met meer dan 50 aanwezigen en een 25tal wagens op de afspraak kunnen we gerust van een succesvolle herstart spreken. Het publiek kon genieten van een fantastisch mooie Parking2 …Voor onze eerste rit waren ook wat klassiekers van de partij waardoor er een mooie mix van moderne wagens, youngtimers en classics op de afspraak was. Enkele clubleden hadden van de corona-pauze gebruik gemaakt om hun oldtimer volledig “op punt” te zetten en er stonden ook wat nieuwe aanwinsten op de parking. De toekomst lijkt verzekerd…en de twee laadpalen op de parking waren een leuk extraatje maar (voorlopig) nog niet echt nodig.

Ons clublid Peter Herbiest had de tuin van de Faculty Club omgetoverd in een zonnige lunch-garden. Na het aperitief kon er aangeschoven worden voor een lichte lunch en kreeg iedereen de richtlijnen mee om de eerste binnenlandrit aan te vatten. Tijd voor het betere speurwerk ..dat was al een tijdje geleden en voor de meeste co-piloten terug even wennen. Tussenin bleek er in de omgeving van Leuven ook nog wat neerslag uit de hemel te vallen maar dat diende hoofdzakelijk om het stof van de wagens te spoelen. Enkele deelnemers hadden blijkbaar een speciale versie van het roadbook gekregen en opteerden voor een stukje “off-road”. Alle excuses zijn blijkbaar goed om de auto opnieuw te mogen poetsen…

Uiteraard was iedereen tijdig op de afspraak voor de avondlijke barbecue en kon de dag in schoonheid afgesloten worden. Er was meer dan voldoende stof om bij te praten…Wat hebben we dit met zijn allen gemist! We kunnen gerust spreken van een geslaagde start en kijken nu al uit naar een passend vervolg… Afspraak in september ?