Maserati MSG Racing strijdt om top 10 in Diriyah Race Two

Maserati MSG Racing scoort eerste punten van seizoen 9 in Riyadh


De race in cijfers

Edoardo Mortara
Vrije oefening drie // P14
Kwalificatie // P7 [1:09.279, kwartfinale D]
Race // P9
Posities behaald // -2
Snelste ronde // 1:10.022
Kampioenschapspositie // P14 [2 punten]

Maximiliaan Gunther
Vrije oefening drie // P16
Kwalificatie // P10 [1:09.643, Groep B]
Race // P19
Posities behaald // -9
Snelste ronde // 1:09.985
Kampioenschapspositie // P17 [0 punten]

Maserati MSG Racing
Kampioenschapspositie // P9 [2 punten]

Het verslag

Maserati MSG Racing vocht naar de top 10 in de tweede etappe van de Diriyah E-Prix 2023, met Edoardo Mortara als negende op het Riyadh Street Circuit.

Een dag na een uitdagende openingsrace op het UNESCO-werelderfgoed, kwam het Monegaskische merk terug in vorm en behaalde een positief tempo in de kwalificatie om een groeiend momentum op te bouwen.

Zowel Edo als teamgenoot Maximilian Günther lanceerden hun inspanningen vanuit Groep B, en hoewel Max verlegen was voor de duels, schoof Edo naar de top vier om door te gaan naar de kwartfinales.

Hier nam de Zwitsers-Italiaanse racer het op tegen Jaguar's Mitch Evans en kwalificeerde zich als zevende nadat hij de Kiwi in één ronde verloor. Max behaalde ondertussen de 10e plaats.

Aan het begin van de 39 ronden tellende affaire boekten beide coureurs positieve vooruitgang, en terwijl Edo in de eerste ronde opschoof naar de vijfde plaats, pakte Max de negende plaats door Stoffel Vandoorne in de negende ronde in te halen.

Vanaf hier vestigde het duo zich in een consistent ritme, hoewel Edo terrein verloor in de 21e ronde nadat hij was gepasseerd door Jake Dennis en Sam Bird.

Een Safety Car in ronde 27, veroorzaakt door een botsing voor Nico Müller, verstoorde de beoogde strategie van het team en een terugkeer naar de groene vlag in ronde 31 zorgde voor een sprint van 10 ronden naar de geblokte vlag.

Edo en Max gebruikten gedurende deze tijd beide aanvalsmodi en kwamen helaas in de laatste ronde naar beneden om als negende en 19e te eindigen.

Het negende seizoen van het FIA Formule E Wereldkampioenschap wordt op 11 februari hervat met een eerste optreden in Hyderabad, India.

VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com
Sarah Dryhurst – Maserati Corse Communications Manager – sarah.dryhurst@maserati.com