Maserati MSG Racing onthult Formule E Gen 3 livery.

Modena, 6 december 2022 – Maserati MSG Racing onthult met genoegen de kleurstelling van de Maserati Tipo Folgore Gen3 - de eerste volledig elektrische racewagen in de geschiedenis van Maserati - die zal deelnemen aan seizoen 9 van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap.

De Maserati Tipo Folgore, onthuld in de straten van Modena, de thuisbasis van Maserati - het eerste Italiaanse automerk dat deelneemt aan de Formule E - brengt racen terug naar de mensen in het hart van de stad. Geïnspireerd door de iconische blauwe tint van de Trident, is de Maserati Tipo Folgore Gen3 het ultieme op het gebied van opwindende hoge prestaties, efficiëntie en geavanceerde technologie die 'Race Beyond' zal worden, een platform om innovatie van circuit naar weg over te brengen.

De eerste racewagen met het Trident-logo was de Tipo 26, die in 1926 debuteerde op de Targa Florio en als eerste in zijn klasse eindigde met Alfieri Maserati aan het stuur. Nu, 96 jaar later, betreedt de Maserati Tipo Folgore, gedurfd de Trident uitbeeldend, het elektrificatietijdperk, waarmee Maserati's toewijding aan Folgore, de 100% nieuwe elektrische serie van het merk, wordt versneld.

De nieuwe kleurstelling voor de Maserati Tipo Folgore is gecreëerd om een eigentijdse en pure uitstraling te geven. De Maserati Trident is natuurlijk prominent aanwezig op de neuskegel, samen met het Maserati Corse-logo met de Italiaanse driekleur aan weerszijden van het schot.

De Gen3 wordt de snelste en meest efficiënte Formule E-auto tot nu toe, met aandrijflijnen voor en achter die 600 kW aan regeneratief vermogen en 95% energie-efficiëntie leveren, waardoor meer dan 40% van de energie die tijdens een race wordt gebruikt alleen afkomstig is van regeneratief remmen. De baanexpertise, technologie en software die in de Formule E worden gebruikt, vormen een belangrijk onderdeel van dit concurrentievermogen en zullen worden overgedragen op Maserati's high-end straatauto's met de aanstaande introductie van zijn Folgore-reeks.

De Maserati Tipo Folgore gaat binnenkort naar Valencia, Spanje, voor tests voorafgaand aan het seizoen, voordat hij op 14 januari 2023 het circuit van Autodromo Hermanos Rodriguez City in Mexico-Stad betreedt, waar de kalender met 17 races begint en het begin van een seizoen dat breekt grond in een nieuw tijdperk van elektrisch racen.

VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com
Sarah Dryhurst – Maserati Corse Communications Manager – sarah.dryhurst@maserati.com