Tweede seizoen voor Maserati in het Formule E Wereldkampioenschap

Mexico City, 8 januari 2024 – Seizoen 10 van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap gaat officieel van start met de Mexico City E-Prix op zaterdag 13 januari.

Maserati is er trots op zijn aanwezigheid voort te zetten in de volledig elektrische serie, de meest innovatieve in de internationale autosportwereld, waar de in Modena gevestigde fabrikant het eerste en enige luxe Italiaanse automerk in het kampioenschap is.

Na de aankondiging eind september van de nieuwe coureurs voor het seizoen 2024, met racewinnaar Maximilian Günther en de enige rookie van dit jaar, Jehan Daruvala, bereidt Maserati MSG Racing zich voor op een nieuwe uitdaging in de volledig elektrische eenzitter. wereldkampioenschap.

Vorig seizoen vocht Maserati MSG Racing regelmatig in de top tien en eindigde het kampioenschap op de zesde plaats, als resultaat van drie podiumplaatsen en een raceoverwinning voor Max Günther. De Duitse coureur heeft fans van de iconische Trident al verschillende momenten van glorie bezorgd – waaronder goud met een P1 in Jakarta en P3 op het podium tijdens de thuisrace van Maserati in Rome – in een periode die even intens als veelbelovend was.

Voor Maserati zal 2024 een jaar zijn dat gewijd is aan de zoektocht naar nieuwe concurrentiedoelen en nieuwe doelstellingen op het gebied van technologische innovatie. De terugkeer op het circuit markeerde niet alleen een herinnering aan de kampioenswinnende racegeschiedenis van de Italiaanse fabrikant, maar ook de komst van een belangrijk historisch moment, gewijd aan Folgore: Maserati’s volledig elektrische serie. In 2025 zullen alle Maserati-modellen een volledig elektrische variant hebben.

Met 17 races zal seizoen 10 van het Formule E-kampioenschap het langste tot nu toe zijn. Naast nieuwe deelnames in Azië – Tokio en Shanghai – zal het Misano Adriatico Circuit dit jaar de plaats van Rome innemen als gastheer voor de enige Italiaanse race op de kalender, waardoor het het “thuispodium” wordt voor de Trident-fans in Motor Valley en daarbuiten .

Maximilian Günther, coureur, Maserati MSG Racing

“Ik kijk er erg naar uit om het seizoen in Mexico-Stad te starten. We hebben een geweldig laagseizoen achter de rug, hebben een aantal goede stappen voorwaarts gezet en de geest binnen het team is sterk. Het circuit in Mexico-Stad is een uitdaging waar ik erg van geniet, de lay-out is snel en we hebben een geweldig gedeelte door het Foro Sol-stadion waar je echt de passie en de energie van de fans voelt. Ook het hoogteverschil speelt een rol. Ik kijk uit naar het fantastische welkom dat we altijd krijgen van de Mexicaanse fans, en we zullen proberen ons seizoen met een goed weekend te beginnen.”

Jehan Daruvala, coureur, Maserati MSG Racing

“Het is eerlijk om te zeggen dat ik erg enthousiast ben over mijn debuut bij Maserati MSG Racing in Mexico – wat een iconische plek om mijn reis als Formule E-coureur te beginnen. Samen met het team hebben we de afgelopen maanden heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat ik zo goed mogelijk voorbereid ben op de start van het seizoen. De lay-out van het circuit ziet er leuk uit om te rijden en de sfeer in Mexico is iets waar ik ook erg naar uitkijk – mensen onderschatten de impact die deze dingen op een coureur kunnen hebben. Maar bovenal wil ik mezelf en mijn team trots maken.”

Giovanni Sgro, hoofd van Maserati Corse

“Na een intens en spannend eerste jaar stonden we te popelen om weer op het goede spoor te komen. Het is geweldig om met het team in de pitlane te zijn en de energie voor het nieuwe seizoen voor ons te voelen. Ons doel is om te beginnen met het momentum van vorig jaar en onze competitieve geest te demonstreren. Het seizoen 2023 heeft ons geholpen om vertrouwen te winnen op het circuit en ons race-DNA dat altijd bij ons is geweest opnieuw te beleven, en om in contact te komen met deze nieuwe, opwindende en innovatieve competitie. Vanuit technologisch oogpunt is elke race voor ons een kans om nieuwe belangrijke elementen te verzamelen die kunnen worden overgebracht naar het Folgore-assortiment, terwijl we onze onderscheidende sportieve drive met evenveel passie cultiveren. In ons debuutjaar in de Formule E hebben we meerdere keren het podium bereikt: dit jaar willen we een constante aanwezigheid zijn in de strijd om in de kopgroep te zitten.”

Voor meer informatie:

MASERATI

Matt Rindone – Hoofd PR & Communicatie, Maserati Americas – matthew.rindone@maserati.com

Roberta Marchetti – Maserati Corse-communicatiemanager – roberta.marchetti@maserati.com