Maserati op Motor Valley Fest - De toekomst van de Trident is elektrisch.

Maserati op Motor Valley Fest: "Levante, Ghibli en Quattroporte Trofeo, de nieuwste collector's items". De toekomst van de Trident is elektrisch

Het Huis van de Drietand neemt deel aan het vijfde festival in de Motorvallei,
om het verleden en de toekomst van het merk te vieren: de legendarische V8 geeft het stokje door aan elektrisch.

Modena, 11 mei 2023 – Maserati heeft het vijfde Motor Valley Fest gekozen, een openluchtevenement dat gepland staat in Modena tussen donderdag 11 en zondag 14 mei, om nieuws te brengen dat nu al deel gaat uitmaken van de geschiedenis van mobiliteit.

Maserati viert de legendarische 572 pk sterke 90° Twin Turbo V8-motor – met een onnavolgbaar geluid en formidabele prestaties, het kloppende hart van de Levante, Ghibli en Quattroporte in hun Trofeo-versies – die officieel de productie in de Maserati-fabriek zal stopzetten vanaf eind 2023.
Tot nu toe aangedreven door de onmiskenbare motor, zullen deze auto's te koop blijven tot 2024 en zullen ze collector's items worden voor alle eigenaren van een uniek stuk in de puzzel van de geschiedenis van het merk.

Maserati GranTurismo Folgore – de eerste 100% elektrische auto in de geschiedenis van het merk – en Grecale Folgore – de eerste volledig elektrische SUV – zijn de eersten die getuige zijn van dit veranderingsproces. De Drietand heeft hier al een voortrekkersrol weggelegd, zoals in zijn DNA. Het volledige Maserati-gamma zal in 2025 voor elk model in een elektrische versie komen en Maserati zal in 2030 volledig elektrisch zijn.

Een historisch moment voor het in Modena gevestigde bedrijf, dat altijd vooruit heeft gekeken zonder zijn roots achter zich te laten, en voor degenen die houden van de geschiedenis en moderniteit van de Trident-modellen en hun vermogen om stijl, emoties en tijdloze prestaties te garanderen. Dezelfde capaciteiten zullen behouden blijven in de auto's die nu het nieuwe lustobject voor verzamelaars zullen worden.

Sinds 1959, toen de Maserati 5000GT werd gemaakt als de eerste auto met de krachtige V8, zijn er meer dan 100.000 exemplaren gemaakt en verkocht met een achtcilindermotor; de nieuwste edities van de Maserati Trofeo, Ghibli 334 Ultima en Levante V8 Ultima, worden onthuld op het Goodwood Festival of Speed in juli 2023.

Gedurende de vier dagen van het Motor Valley Fest zal elk hoekje en gaatje in Modena worden ingenomen door de creaties van de Trident, op verbluffende wijze tentoongesteld op de iconische locaties van de stad. Op Piazza Grande zal voor het eerst het volledige Maserati Folgore-assortiment te zien zijn: GranTurismo Folgore One Off Luce en Grecale Folgore zullen worden vergezeld door de futuristische GEN3 Maserati Tipo Folgore, de eenzitter die deelneemt aan het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap dit jaar.

Het Trofeo-assortiment – met de Levante, Ghibli en Quattroporte in hun Zéda-editie, unieke stukken ter ere van de V8-motor – zal regeren over Piazza XX Settembre.
In de showroom aan de Viale Ciro Menotti wordt de iconische GranTurismo gevierd, vanaf het ontstaan tot nu, met twee klassieke modellen, samen met de GranTurismo Zéda van de vorige generatie en de GranTurismo One Off Prisma.


VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com