De nieuwe Maserati GranTurismo staat centraal tijdens de Milan Design Week 2023

Modena, 3 april 2023 – De nieuwe Maserati GranTurismo wordt de held van de Trident tijdens de Milan Design Week 2023, een jaarlijkse internationale viering van design die een van de meest kosmopolitische en caleidoscopische publieken ter wereld aantrekt. Een niet te missen evenement voor degenen die van het meest verfijnde, mooie en essentiële ontwerp hun handelsmerk hebben gemaakt, en voor degenen die - zoals Maserati - een tijdloos icoon tot hun producten kunnen rekenen, de eerste auto die het merk ooit heeft gemaakt die ook in een 100 % elektrische versie.

Het icoon van de Drietand zal zijn kosmopolitische publiek bekoren, met twee kameleonachtige Fuoriserie One Off-versies, een futuristische digitale One Off met het stempel van Hiroshi Fujiwara, en de exclusieve Granturismo Launch Edition PrimaSerie 75th Anniversary.
Drie originele GranTurismo One Offs uit het Maserati Fuoriserie-programma zullen worden opgesplitst tussen echt en virtueel, terwijl de exclusieve GranTurismo Launch Edition PrimaSerie 75th Anniversary – exclusief gemaakt voor die mijlpaal – een extra vleugje exclusiviteit zal toevoegen aan de selectie die is ontworpen om de langdurige afstandssportwagen bij uitstek.


De GranTurismo One Off Prisma en de GranTurismo One Off Luce, met respectievelijk de Nettuno V6 verbrandingsmotor en in de volledig elektrische Folgore-versie, zullen worden afgewisseld met de onverschrokken inspiratie van Hiroshi Fujiwara, een eclectische vriend van de Trident, pionier op het gebied van streetwear en auteur van zijn eigen interpretatie van de high-performance coupé. De Japanse kunstenaar onthult een Digital One Off naast een op maat gemaakte capsulecollectie, speciaal gemaakt voor Design Week.

De GranTurismo One Off Prisma is opgedragen aan het erfgoed van deze glorieuze auto, als een trotse uitdrukking van zijn verleden en het vermogen van het merk om verder te gaan. De carrosserie wordt geleverd met een chromatisch partnerschap bestaande uit 14 verschillende kleuren. Twee van hen kijken vooruit naar de toekomst, terwijl de andere twaalf zijn geselecteerd uit de tinten van de populairste GranTurismo-modellen uit het verleden, zoals de karakteristieke Amaranto uit de Maserati A6 1.500 uit 1947 en de Oro Longchamps die de Maserati uit 1973 opfleurden. Khamsin.

De outfit van deze buitengewone One Off is verfraaid met details van meer dan 8.500 met de hand aangebrachte letters, die de namen van Maserati-auto's vormen, een tweede niveau van schaduw creëren en de volledige kleurcoating harmoniseren, allemaal met de hand geverfd.

De GranTurismo One Off Luce is een statement van innovatie en duurzaamheid dat letterlijk Maserati's experimenten en voortdurend onderzoek weerspiegelt. De outfit van deze prachtige vertolker van de toekomst is een originele chromatisch gespiegelde monoliet, gegraveerd met een dynamisch lasergeëtst patroon en geverfd in een bijna afwezige kleur die de contouren van de auto doet opgaan in zijn omgeving. De interieurs zijn een ode aan de toekomst, gemaakt van ECONYL® als enige materiaal. Dit geregenereerde nylongaren zorgt voor een unieke esthetische metamorfose en wordt gecombineerd met laserbewerkingen die dynamiek uitdrukken, net als in het dashboard en de panelen. De 'hoogfrequente' printtechnologie, die veel wordt gebruikt in de mode, wordt gebruikt om een transparante kleur te produceren die het lichtspel versterkt en de moderne geest van de auto benadrukt.

Klaus Busse, Head of Design bij Maserati, verklaarde: “GranTurismo Prisma is een ode aan ons 75-jarige erfgoed en aan de knowhow die doordrenkt is met alle auto's die Maserati in de loop der tijd heeft gemaakt. GranTurismo Luce is onze toekomst, vooruitkijkend, in perfecte balans met Prisma. De essentie van elk hangt af van de ander. In termen van innovatie drukt Prisma alle schoonheid en voortreffelijkheid van het Italiaanse vakmanschap uit, evenals meesterschap in schilderen en kleuren; Luce onthult alle technologie die met Folgore is ontwikkeld en combineert onze vooruitstrevende houding met Italiaanse creativiteit”.

Eindelijk de onmiskenbare allure van een limited edition zoals de GranTurismo Launch Edition PrimaSerie 75th Anniversary. Gemaakt in vier unieke configuraties, het totaal van 300 eenheden - 75 voor elke versie met een verbrandingsmotor, in de kleuren Grigio Lamiera en Nero Cometa, en 75 voor de elektrische Folgore-versie, in Rame Folgore- en Blu Inchiostro-tinten - viert de essentie van Italiaanse luxe in termen van prestaties en getuigt van een ideale balans tussen schoonheid en functionaliteit, zonder uiterlijk vertoon.

De verfijnde meesterwerken, op vier wielen of digitaal, belichamen Maserati's nalatenschap geprojecteerd in de toekomst en vertegenwoordigen Hiroshi Fujiwara's visionaire eerbetoon aan de drietand. Op 20 april zullen ze te zien zijn in de nieuwe Maserati Rossocorsa-winkel – Viale di Porta Vercellina 16 – in het hart van de elegante Magenta-wijk van Milaan voor designbewuste bezoekers en autoliefhebbers, op reservering (eventi@maserati.com).

VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com