Maserati MCXtrema: het nieuwe racebeest van de Trident

Monterey, CA, 18 augustus 2023 – Op vrijdag 18 augustus was het unieke en exclusieve podium van The Quail – waar elke zomer kenners en enthousiastelingen van over de hele wereld samenkomen op het schiereiland Monterey om voortreffelijk auto-ontwerp en -techniek te vieren – de wereld gastheer première van Maserati's nieuwe creatie: MCXtrema, een waar ‘beest’ ontworpen voor het circuit – zonder typegoedkeuring om op de weg te rijden – is klaar om 730 pk vermogen te ontketenen, ingesloten in een ontwerp dat even verfijnd is in de harmonie van zijn lijnen omdat het ontwrichtend is, in termen van de durf van zijn vormen.

Het nieuwe wezen van de Trident is zo out-of-the-box ontworpen: er zijn slechts 62 exemplaren van deze supersportwagen in beperkte oplage geproduceerd, opgedragen aan een geselecteerde, zeer veeleisende klantenkring op het gebied van prestaties, verfijning van ontwerp, luxe – alle kenmerken van een Made in Italy-product – en extreme rijervaring.

De Maserati MCXtrema, gepresenteerd als de krachtigste circuitauto van het in Modena gevestigde merk, is in alle opzichten een moedige en uitzonderlijke auto, ontworpen voor puristische verzamelaars en voor de trouwe klanten van het merk, die een nieuw ‘speeltje’ aan hun auto willen toevoegen. hun garage die tijdens privétests de stoepranden van de meest opwindende circuits kan opslokken.

Deze nieuwste creatie van het Italiaanse luxemerk komt voort uit het creatieve en technische partnerschap tussen Centro Stile en het technische team van Maserati; het weerspiegelt de wens om een raceauto te creëren die in staat is de erfenis van de glorieuze Maserati MC12 door te geven aan de competitiewereld, om zo de toekomstige raceproductie van de Trident te inspireren.

In de woorden van Davide Grasso, CEO van Maserati: "Maserati MCXtrema is gemaakt met het doel een ongelooflijk exclusief product aan te bieden dat een nieuw paradigma voor onze circuitauto's kan zetten. Het project is opgedragen aan een geselecteerde klantenkring die bijzonder veel aandacht heeft voor onderscheidende details , variërend van het meest verfijnde en innovatieve ontwerp tot uitzonderlijke prestaties. MCXtrema belichaamt de sportieve geest die typerend is voor Maserati's DNA, een verklaring voor een nieuwe weg voor ons merk, gewijd aan superieure productie en in staat om zich te onderscheiden in de wereld van de productie van luxe motoren met compromisloze prestaties".

VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com