Maserati onthult MC20 Notte, een fel wezen uit de nachtelijke wereld

Modena, 8 november 2023 – Maserati is verheugd om MC20 Notte te introduceren, de eerste limited edition van zijn supersportwagen MC20, geboren om op het circuit te racen en gefokt om op de weg te presteren. MC20 Notte Edition viert de gedurfde geest die de Trident altijd vooruit heeft gedreven, vanaf de dag dat Maserati voor het eerst deelnam aan een van de meest legendarische races ooit.

De MC20, die de terugkeer van de Trident naar zijn supercar-roots markeert en sportiviteit en luxe combineert, komt nu dichter bij zijn raceziel met de Notte Edition, een exclusieve oplage van 50 exemplaren wereldwijd waarvan het ontwerp wordt aangewakkerd door de mystieke en intense kracht van de duisternis. Een brullend wezen, ontworpen om de toch al buitengewone prestaties van de V6 Nettuno-motor te verleiden en esthetisch te verbeteren.

Geïnspireerd door de betoverende racewereld werkte het Maserati Fuoriserie-team samen met Andrea Bertolini, Maserati-referentiecoureur en voormalig GT1-wereldkampioen met de Trident, om de MC20 Notte-carrosserie te ontwikkelen. De buitenkant verandert van een glanzende zwarte tint in een magnetische, matte 'nero essenza'-tint die klaar is om te gloeien in het donker dankzij 'de Midas-touch' van circuitroofdier Bertolini die de details - de drietand, de zijlogo's en de Maserati-handtekening - verandert van zilver tot mat wit goud, waardoor de glorieuze autosportherinneringen van het merk opnieuw worden aangewakkerd.

De 20” matzwarte vogelkooiwielen zijn vastgelijmd aan het asfalt en hebben accenten in mat witgoud, terwijl de remklauwen zwart zijn. Binnenin is de MC20 Notte voorzien van 6-voudig elektrisch verstelbare sportstoelen in Alcantara zwart/grijs met gele stiksels. Op de hoofdsteunen zit de onmiskenbare drietand en het alcantara sportstuur is voorzien van inzetstukken van koolstofvezel. Tussen de twee hoofdsteunen is een exclusief metalen plaatje aangebracht ter ere van de MC20 Notte Edition, samen met een opvallende ‘UNA DI 50’ (een van de 50) handtekeningen.

“Fuoriserie betekent ‘op maat gemaakt’ in het Italiaans, en het maatwerkprogramma van ons Trident is bedoeld om unieke rollende sculpturen voor onze klanten te creëren. MC20 Notte viert de spanning van racen en de allure van de nacht, waarbij superieure prestaties en Italiaanse elegantie worden gecombineerd met een vleugje mysterie van de nachtelijke wereld. Het is de eerste Fuoriserie limited edition van de MC20 en is bedoeld voor verzamelaars van supersportwagens en circuitliefhebbers”, aldus Klaus Busse, hoofd van Maserati Design.

Om de lancering van de Maserati MC20 Notte Edition te vieren, zijn wereldwijde merkambassadeur en MC20-liefhebber David Beckham en Andrea Bertolini de sterren van een boeiende korte film, waarin Beckhams oogverblindende MC20 wordt getransformeerd in een nieuw racewezen dat door de nacht door de stad raast en op het racecircuit.

Na een sneak preview exclusief voor Maserati Tridente-leden is MC20 Notte nu wereldwijd verkrijgbaar en zullen de toekomstige eigenaren worden uitgenodigd om de spanning van een Maserati-rijervaring op het circuit te ervaren, om hen te laten genieten van het gevoel van het nieuwe exclusieve model van de Trident .

VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com
Mario Panzarino – Global Lifestyle Communication Manager – mario.panzarino@maserati.com