Maserati MC20 GT2 is onthuld

Modena, 30 juni 2023 – Tijdens de 24 Hours of Spa – een van de meest verwachte race-evenementen in het internationale autosportseizoen – heeft Maserati vandaag zijn nieuwste baancreatie, de Maserati GT2, aan de wereld onthuld.

Na de aankondiging van de shakedown begin maart, die werd gevolgd door een intensieve reeks tests om de auto af te stemmen, onthulde het Huis van de Drietand officieel zijn nieuwe juweeltje van technologie en prestaties, ontwikkeld om het merk Maserati terug te brengen naar GT-competities. . Het had daar eerder naam gemaakt met de winnende MC12, die van 2005 tot 2010 het circuit volledig domineerde.

De Maserati GT2 is een uitzonderlijke synthese tussen het verleden, het heden en de toekomst van Maserati: hij put uit de levende erfenis van de MC12; hij drukt het beste potentieel uit, in de raceversie, van de MC20 supersportwagen - waarbij de toch al uitzonderlijke 463 kW / 621 pk sterke Nettuno V6-motor tot het uiterste wordt doorgevoerd, en bereidt zich voor op een nieuwe koers in de toekomst van de Trident , die vastbesloten is om spannende nieuwe hoofdstukken in de geschiedenis van de autosport te schrijven.

Maserati heeft een racewagen ontworpen en gebouwd voor privéteams en herencoureurs. Een meesterwerk van prestaties dat geschiedenis, innovatie en sportieve instelling combineert, kenmerken die altijd de circuit- en straatauto's van de Trident hebben gekenmerkt. De Maserati GT2, ontworpen en ontworpen om deel te nemen aan kampioenschappen of individuele evenementen die voorbehouden zijn aan de GT2-klasse, zal zijn debuut maken op het circuit in de laatste fase van de Fanatec GT European Series 2023 en zal naar verwachting het hele seizoen 2024 deelnemen.

Davide Grasso, CEO van Maserati: “Ons DNA en onze spirit hebben altijd in de racerij gelegen. Ons verhaal begon en ontwikkelde zich van het circuit tot de weg. De beslissing om terug te keren naar het circuitracen maakt deel uit van een grondig strategisch raamwerk, dat dit jaar werd ingehuldigd met het debuut in de Formule E, waaraan we nu onze terugkeer naar de wereld van de GT-competities hebben toegevoegd. We willen nu meer dan ooit die competitieve passie aanwakkeren en voeden die ons altijd heeft gekenmerkt en gemotiveerd om belangrijke mijlpalen te bereiken”.

De Trident viert daarmee zijn terugkeer in de wereld van opwindende GT-competities met een geavanceerd product, het resultaat van een creatieve en designsamenwerking tussen het Maserati Innovation Lab, het Centro Stile Maserati en de technologische uitmuntendheid van de Maserati dynamische simulator.


VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com