Maserati GT2 debuteert op het circuit van Circuit Paul Ricard

Modena, Italië – 7 oktober 2023 – Maserati GT2, de nieuwe circuitsportwagen van het merk gewijd aan competitie – eind juni onthuld tijdens de 24 uur van Spa – maakte zijn racedebuut op het Circuit Paul Ricard, in de laatste ronde van de Fanatec 2023 GT2 Europese serie.

De Maserati GT2, bestuurd door Leonardo Gorini en Luca Pirri, vaandeldragers van LP Racing – het eerste team dat een Trident-auto op het circuit bracht – onderscheidde zich meteen dankzij een ongelooflijke prestatie tijdens het raceweekend: na de pole position op vrijdag , klom het zaterdag op de tweede trede van het podium in Race 1 en eindigde in Race 2 in de top tien, op de zevende plaats. Een debuut dat prompt de glorieuze herinneringen aan de racegeschiedenis van Maserati deed herleven.

Ter inleiding van het komende seizoen 2024 zal de nieuwe 100% Made in Modena-racecreatie officieel een deelnemer zijn in het kampioenschap dat is gewijd aan de meest opvallende en krachtige grote toerwagens.

Het debuut in de Europese serie betekent de triomfantelijke terugkeer van Maserati in de GT-competitie, waar het in de jaren 2000 zijn stempel drukte met de winnende MC12, met een reeks successen van maar liefst 13 titels tussen constructeurs-, team- en coureurskampioenschappen.

De Maserati GT2 is een waardige opvolger van een auto waar zowel fans als enthousiastelingen van het Italiaanse merk van droomden. een creatie voor op de weg die de buitengewone Nettuno V6 Twin Turbo-motor deelt met zijn spirituele broer, die naar een nog hoger niveau is gebracht om de uitdagingen tussen de stoepranden aan te gaan.

Maserati markeert daarmee een nieuwe belangrijke mijlpaal: nadat het eind 2022 zijn nieuwe merkracestrategie had aangekondigd, heeft het in 2023 zijn naam geleend aan de grootste categorieën van de internationale autosport. Maserati heeft de brug tussen het verleden, het heden en de toekomst van de autosport opnieuw opgebouwd. waar de Drietand altijd een plaats voor zichzelf heeft veroverd tussen de groten.

Davide Grasso, CEO van Maserati: “Met zijn terugkeer in de GT-competitie schrijft Maserati opnieuw een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de meest opwindende en ambitieuze autosport, en heeft daarmee een plek voor zichzelf veroverd waar het in het verleden al zijn sporen had achtergelaten. van een spoor van onuitwisbare successen. Van het circuit tot de weg: we zijn altijd op zoek geweest naar uitdagingen om de wens om emotie achter het stuur over te brengen, te voeden en te realiseren. De Maserati GT2 is ons paspoort naar de toekomst van het merk in de racewereld.”

Giovanni Sgro, hoofd van Maserati Corse: “We hadden ons geen beter debuut kunnen wensen. De auto bleek vandaag erg competitief te zijn en we zijn erg blij met dit resultaat. Voor ons is het weer op de baan komen als thuiskomen. Maserati heeft een lange geschiedenis in de racerij. Het is iets dat altijd van ons is geweest en ons heeft onderscheiden. Het DNA van de Trident bestaat uit passie en competitie, wat zich vertaalt in sensationele auto's die toegewijd zijn aan onze serieproductie en uitdagingen op het circuit. Het zien van de Maserati GT2 op de startgrid in een GT-kampioenschap is een herinnering aan het glorieuze verleden van het merk, dat opnieuw vorm krijgt en ons vooruit brengt naar een nieuw tijdperk van de autosport, waarin we er opnieuw naar streven een van de grote spelers te zijn. .”

VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com
Roberta Marchetti – Maserati Corse Communications Manager – roberta.marchetti@maserati.com
Matt Rindone – Head of PR & Communications, Maserati Americas – matthew.rindone@maserati.com