MC20 GT2

Modena, 26 juli 2022 – Weer een grote stap in de Maserati-motorsportstrategie: de MC20 - die sinds de vroege ontwikkelingsfasen is ontworpen om de Trident weer op het goede spoor te brengen in wedstrijden met gesloten wielen - zal deelnemen aan het Fanatec GT2 European Series Championship, waardoor zijn debuut in 2023.

Maserati zal zijn klanten en teams de MC20 GT2 aanbieden.
De MC20 GT2 is gebaseerd op de wegversie, waarvan hij zijn beste specificaties heeft geërfd. Deze omvatten de innovatieve Nettuno-motor met nieuwe Maserati Twin Combustion (MTC)-technologie, ophanging met dubbele draagarmen met semi-virtuele stuuras en monocoque van koolstofvezel.

Maserati's terugkeer op het circuit in GT-competities vormt de ideale link tussen het nieuwe tijdperk van het merk en de overwinningen die de vaak zegevierende MC12 in de FIA ​​GT-kampioenschappen van 2004 tot 2010 behaalde.

Om met name de link tussen de MC12 en MC20 te benadrukken, tijdens de 24 Hours of Spa – drie keer gewonnen door de MC12 (in 2005, 2006 en 2008) – luidt Maserati het nieuwe Maserati Corse-tijdperk in met een ervaring gewijd aan de glorieuze mijlpalen in de sportgeschiedenis.

In de woorden van Davide Grasso, CEO van Maserati: “We worden gedreven door onze passie, zowel op de weg als op het circuit. We hebben een lange geschiedenis van uitmuntendheid in de autosport en we zijn enorm trots om met de buitengewone MC20 te racen. Racen is altijd Maserati's natuurlijke habitat geweest en nu, zowel in het Fanatec GT2 European Series Championship als in het Formula E Championship, maakt dit merk een nieuwe start vanuit zijn roots om aan de toekomst te bouwen.”

Jean-Marc Finot, Senior VP, STELLANTIS Motorsport, verklaarde: “Maserati Corse brengt met de MC20 GT2 de link tussen het Formule E-fabrieksprogramma en onze wegauto's. Deze nieuwe stap completeert de erfenis en de legitimiteit van Maserati in de motorsport. De MC20 is een fantastische straatlegale auto. We zijn blij dat onze gepassioneerde klant er met veel plezier mee zal racen”.

VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com
Davide Kluzer – Product Communication Responsible – davide.kluzer@maserati.com