New Maserati MC20 Cielo Global Premiere

Modena, 25 mei 2022 – Maserati MC20 Cielo opent nieuwe horizonten.
De Cielo is een 'eerste-van-zijn-soort' spyder: instappen en rijden is als een duik in een nieuwe holistische dimensie. De geest van de supersportwagen neemt een nieuwe vorm aan; gevormd in een windtunnel, openen de strakke lijnen zich en worden één met de wolken en de sterren, zonder de spanning op te offeren die inherent is aan de coupéversie.
MC20 en MC20 Cielo zijn tweelingen met twee verschillende zielen: twee verschillende modellen, beide uniek in hun soort en toch verenigd door de racegeest, het lef en de prestaties van echte sportwagens.

Cielo biedt een geheel nieuwe, meeslepende rijervaring dankzij het elektrochrome dak (slimme glas). Een simpele druk op de knop en de zintuigen worden gewekt: in slechts 12 seconden wordt de supersportwagen getransformeerd en opent het dak naar de hemel. Als u echter liever geniet van de allesomvattende sfeer in de cabine, komt hier het "luchtgevoel" tot zijn recht. Nog een tik en het dak gaat van ondoorzichtig naar helder. Nog één en de magie gebeurt opnieuw, dit keer in omgekeerde volgorde.
Innovatie, de leidende geest bij Maserati: de ultramoderne Polymer-Dispersed Liquid Crystal (PDLC)-technologie zorgt ervoor dat u naar de sterren kunt kijken, zelfs als het dak erop staat. Het dak is in een oogwenk helder, bij vrijwel elke temperatuur, terwijl u door de geluidsisolatie gewiegd blijft in het grootste comfort dat er is.

De Cielo is een holistische auto en maakt dit op het eerste gezicht tot zijn manifest, met de exclusieve Acquamarina-kleur. De lanceringskleur, die beschikbaar is als onderdeel van het Maserati Fuoriserie-aanpassingsprogramma, vertolkt het idee van reizen in de vrije natuur. De drielaagse verf is gebaseerd op een race-geïnspireerd grijs, met een iriserende mica in aquamarijn. Een frisse, heldere toon, het interageert met het licht en wordt onthuld in een geest van verrassing, eigentijdsheid en glans.
Om de verbinding tussen de elegantie van de spyder en de sportieve ziel nog exclusiever te maken: de PrimaSerie Launch Edition, een gelimiteerde serie met exclusieve features zoals de Acquamarina carrosserie, een ijskleurig interieur en zelfs enkele gouden details.

De geheimen van de MC20 zijn niet langer een mysterie en worden verdubbeld in de MC20 Cielo: puur minimalisme en verfijnde aerodynamica, onderzocht in een windtunnel. Ook in het nieuwe model blijft alles functioneel, maar de 'wauw'-factor gaat niet verloren: de vlinderdeuren openen zich als een coup de théâtre, als vleugels die zich naar boven ontvouwen naar de onmetelijkheid van de hemel. Ze zijn ontworpen om het voor de bestuurder en passagiers gemakkelijker te maken om ondanks de lage vloer in en uit te stappen, altijd klaar om te vertrekken.

Om de rijervaring compleet te maken, de compromisloze prestaties van de Nettuno-motor: het hart van de MC20 Cielo, de door Maserati gepatenteerde V6 twin-turbo benzinemotor met technologie afgeleid van de Formule 1 en het vermogen om een ​​buitengewoon vermogen van 630 pk in 3000 cc verplaatsing.

Het bevoorrechte contact met het absolute wordt ook alomvattend gemaakt door de North Sails-capsulecollectie die exclusief is ontworpen voor de MC20 Cielo: Maserati is van nature innovatief en kijkt vooruit naar de toekomst; North Sails en zijn buitengewone succes op volle zee stellen elke generatie ontdekkingsreizigers in staat om de grenzen van uitdagingen te verleggen.
Het resultaat is een collectie hoogwaardige, hypermoderne kleding, speciaal gericht op de avontuurlijken in het leven: direct geïnspireerd door de PrimaSerie Launch Edition en zijn karakteristieke exclusiviteit, met zijn gouden details en ijsgrijze kleur die doet denken aan de racegeest.

Hier komt de wind weer en brengt traditiegetrouw nieuwe Maserati-modellen. Deze keer neemt de auto niet de naam van een wind aan, maar roept hij hem in plaats daarvan op: MC20 Cielo blaast een wind van innovatie, een nieuw spyder-concept van een unieke supersportwagen in de “openlucht” ”-versie, met de wind door de haren.

VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com
Davide Kluzer – Product Communication Responsible – davide.kluzer@maserati.com