Maserati meets Massimo Bottura

Modena, 1 juli 2021 - Traditie is een ingrediënt dat ons naar de toekomst drijft. Dit idee brengt Maserati samen met Massimo Bottura, geboren en getogen in Modena, Trident Brand Ambassador en protagonist van de Italiaanse keuken, met een genie om het beste uit het verleden te halen en het naar de toekomst te brengen. Levante Trofeo Fuoriserie Edition voor Massimo Bottura, gepresenteerd op 1 juli, is het resultaat van een samenwerking tussen het bedrijf en een chef-kok, beide afkomstig uit de Italiaanse regio Emilia en beide in staat om alle verwachtingen te overtreffen. De auto is de som van deze samenwerking, een explosie van creativiteit, een zeldzaam vertoon van vrijheid van meningsuiting en de visuele impact van een leven in levendige kleuren.

Levante, de eerste Maserati SUV, is een auto die geen grenzen kent, waardoor het het ideale blanco vel is voor een krachtige uitbarsting van energie. In de topversie van de Trofeo-uitvoering, met een V8-motor van 580 pk, verenigt hij prestaties, rijplezier en snelheid. De buitenkant van de Blu Stradale van deze Fuoriserie Edition is beschilderd met veelkleurige spetters, die ook terug te vinden zijn op de inzetstukken in het interieur, de middenconsole en het dashboard, waardoor een Maserati ontstaat die vanuit elk gezichtspunt een explosie van creativiteit is.

In de verbeelding van Massimo Bottura is de ervaring van off-road rijden, de natuurlijke habitat van Levante, als een actieschilderij. Hij groeide op in de Motor Valley en racete graag met zijn oudere broers door het Emiliaanse platteland in oldtimers. Aan het einde van deze avontuurlijke dagen waren de carrosserieën van de auto's bedekt met modderspatten, of "racelittekens", zoals de chef ze liefkozend noemt. Het leven lijkt erg op elkaar in die zin dat ieder van ons de hoofdrolspeler is van een avontuur: we worden getransformeerd door geleefde ervaringen, gevormd door ontmoetingen, gevormd door overwinningen en nederlagen, en besmet door de levendige kleuren van de cultuur. Uiteindelijk zijn we, terwijl we toch onszelf blijven, ook iets anders geworden. Om de waarde van deze les te onthouden, was Massimo Bottura na zijn offroad-races gewoonlijk dagenlang de modder niet van de auto.

Deze speciale Levante Trofeo maakt deel uit van het Maserati Fuoriserie-aanpassingsprogramma, met zijn verschillende alternatieven waarmee klanten een Maserati op maat kunnen maken. De auto wordt gezien als een kledingstuk dat trots gedragen moet worden op de wegen van de wereld als een gebaar van zelfexpressie, en als een symbool van het concept van hedendaagse luxe.

Maserati Fuoriserie is een blanco vel papier en het merk biedt een breed scala aan tekengereedschappen en kleuren, waarbij al het andere wordt overgelaten aan de inspiratie van de klant, waardoor ze de rol van trendsetters op zich kunnen nemen en hun eigen, persoonlijke creativiteit kunnen uiten.

Om klanten te helpen hun weg te vinden in de duizenden mogelijke combinaties, heeft Maserati drie basiscollecties als uitgangspunt gecreëerd: Corse, Unica en Futura. Het zijn drie clusters die de kracht van het merk uitdrukken en zijn waarden vertegenwoordigen, waarbij sportiviteit wordt verenigd met elegantie en innovatie. Het programma biedt een royale inhoud van het assortiment Ghibli, Quattroporte en Levante. Nieuwe externe lakken en kleuren, wiel- en remklauwkleuren zijn nu beschikbaar voor bestelling, evenals specifieke cabinecombinaties met verschillende stikselkleuren en interieurindelingen. De nieuwe MC20-supercar kan ook worden aangepast, waardoor het exterieur wordt gekenmerkt door een rijke keuze aan kleuren en lakkleuren. De Fuoriserie-collecties zullen in de loop van de tijd worden verrijkt en vernieuwd, en het programma bevat ook het extra "Sartoria" -niveau, voor nog meer op maat gemaakte vereisten.

Levante Trofeo Fuoriserie Edition voor Massimo Bottura, gepresenteerd tijdens Motor Valley Fest 2021 in Modena, belichaamt een concept van creativiteit dat het Maserati Fuoriserie-aanpassingsprogramma en Massimo Bottura delen: de creativiteit om open te staan ​​voor ervaring, kwetsbaar voor schoonheid en bereid om je ware zelf door ontmoetingen met anderen op de levensreis.