Maserati MC20 voor het eerst op Goodwood Festival of Speed ​​2021

Londen 9 juli 2021 - Maserati's MC20 supersportwagen beleeft zijn dynamische Britse debuut tijdens Goodwood's 27e Festival of Speed, waarbij hij de beroemde heuvelklim in de Supercar Run op zich neemt.

Tijdens het vierdaagse auto-evenement, dat plaatsvindt in Goodwood in West Sussex van 8 - 11 juli, is de Maserati MC20 op de proef gesteld op het 1,16 mijl lange parcours.

De MC20 is de eerste tweezits supersportwagen van het merk Trident met een middenmotor en een topsnelheid van meer dan 320 mph, en is de eerste Maserati met een monocoque van koolstofvezel, wat betekent dat de hele auto een vederlichte 1500 kg weegt. In combinatie met zijn krachtige F1-motor, zorgt deze combinatie voor een uitzonderlijke vermogen-gewichtsverhouding, voor een adembenemende acceleratie en topsnelheid, waarbij in 2,8 seconden van 0-100 km/u wordt bereikt. De Maserati Nettuno-motor is naast de MC20 te zien in de Supercar Paddock.

De Ghibli Trofeo, in Nero Ribelle, Maserati's prestatieberline, maakte ook zijn opwachting op de iconische heuvelklim als onderdeel van First Glance, met zijn 580 pk sterke V8-motor die in 4,3 seconden 100 km/u kan bereiken.

Voor de rest van het festival zullen zowel de MC20 als de Ghibli Trofeo twee keer per dag spannende toeschouwers zijn op de Goodwood Hill Climb en te zien zijn in respectievelijk de Supercar Paddock en de First Glance Paddock.