Maserati introduceert drie nieuwe afwerkingen, GT, Modena en Trofeo

Modena, 30 juni 2021 – Maserati introduceert exclusieve nieuwe bekledingen voor Ghibli, Quattroporte en Levante als onderdeel van de vernieuwing van het assortiment voor modeljaar 22 (MY22).

De drie nieuwe afwerkingen - GT, Modena en Trofeo - zijn niet alleen ontwikkeld om aan alle eisen en verwachtingen van klanten te voldoen, maar ook om de verschillende, maar complementaire zielen van innovatie, prestaties en design van het Maserati-gamma volledig tot uitdrukking te brengen.

Het DNA van het merk komt tot uiting in unieke afwerkingen die zijn gecreëerd door de synergie tussen Centro Stile Maserati en het productontwikkelingsteam, met diepgaand onderzoek naar speciale materialen, details en karakteriseringen.

GT-afwerking. GT benadrukt het karakter, de charme en de elegantie van Maserati en belichaamt de meer stedelijke, minimalistische en eigentijdse geest van het merk, geschikt voor de dynamische en nieuwsgierige wereldburgers die modebewust zijn, maar met hun eigen verfijnde, originele stijl.

De Ghibli GT en Levante GT zijn uitgerust met een 330 pk sterke 4-cilinder mild hybrid-motor.*

De Quattroporte GT daarentegen wordt aangedreven door een 350 pk sterke V6-motor.

Aan de buitenkant verfraait deze bekleding de modellen in het assortiment met chromen inzetstukken, terwijl de velgen in 18" (voor Ghibli en Levante) of 19'' (voor Quattroporte) van aluminium zijn. De interieurlook wordt gecompleteerd door lederen comfortstoelen met een donkere spiegelbekleding voor de Ghibli GT, een radica-bekleding voor de Quattroporte GT en de Levante GT met een zwarte pianobekleding.

Modena-afwerking. Modena is bedoeld voor klanten die sportliefhebbers zijn om ten volle van hun tijd en de context te genieten. Voor mensen die op zoek zijn naar een balans tussen aangeboren elegantie, dynamiek en rijplezier.

Ghibli Modena en Levante Modena zijn uitgerust met de 350 pk sterke V6-benzinemotor.

Modena S-uitvoeringen met 430 pk zijn ook beschikbaar voor Ghibli en Levante.

Quattroporte Modena beschikt over de 430 pk sterke V6-krachtbron. **

De bekleding versterkt het atletische karakter van de auto door middel van sportbumpers met Black Piano-inzetstukken en 20-inch lichtmetalen velgen. In het interieur roept elk detail het typische rijplezier van het merk op, met sportieve omhullende lederen stoelen en Black Piano Trim-interieurs voor Levante en Quattroporte of Dark Mirror Trim-interieurs voor Ghibli.

De Modena S-bekleding is voorzien van het Nerissimo-pakket en rode remklauwen.

Trofeo-afwerking. Trofeo staat voor de maximale prestatie van Maserati's persoonlijkheid: de focus ligt stevig op prestaties, zonder in te boeten aan comfort. Deze uitvoering is de top van het assortiment in termen van pakket en vooral prestaties. Dit is te danken aan de krachtige 580 pk sterke V8 Twin Turbo-motor. Een koolstofvezelbekleding, 21-inch lichtmetalen velgen en rode remklauwen maken het exterieur compleet. Het interieur is luxueus, met sportstoelen in volnerf "Pieno Fiore" natuurlijk leer.

Ghibli, Quattroporte en Levante Trofeo gaan naar een extreme dimensie, nog beter presterend en sneller, maar altijd onbetwistbaar elegant en veilig.

Qua styling hebben de drie nieuwe exterieurbekledingen (GT, Modena en Trofeo) het nieuwe Maserati-logo (geïntroduceerd bij de lancering van de MC20) op de motorkap, het nieuwe Trident-logo op de C-stijl en bijgewerkte belettering op de achterkant. De badges van de specifieke bekleding (met de namen GT, Modena of Trofeo) verschijnen ook net boven de drie iconische luchtkanalen aan de zijkant. Het interieur is ook voorzien van het nieuwe Maserati-opschrift op het centrale scherm en het nieuwe 'Trofeo'-logo op de hoofdsteunen.

De GT-, Modena- en Trofeo-trims voor Ghibli, Quattroporte en Levante zijn vanaf 1 juli 2021 te bestellen voor modeljaar 22.