Grecale, zelfs sneeuw en ijs stopt hem niet

Modena, 26 januari 2022 – De tests gaan door op de Grecale-prototypes, dit keer in de kou van de Zweedse open plekken waar ze hun maximale vermogen hebben geleverd in extreme omstandigheden en op oppervlakken met een zeer lage grip.

Zelfs sneeuw en ijs kunnen de energie van de Grecale niet belemmeren: tijdens de missie werden de prototypes getest om hun start- en rijeigenschappen bij extreme temperaturen te verfijnen, om de voertuigdynamiek op gemengde oppervlakken van asfalt, sneeuw en ijs te controleren en om comfort in de auto onder alle weersomstandigheden, variërend van enkele graden boven nul tot wel -30°C in Lapland.

Er werden ook tests uitgevoerd om de tractie, onderstuur en overstuur van de auto af te stemmen in verschillende rijmodi en met verschillende maten en soorten wielen, om elk van de aangeboden rijmodi specifiek te karakteriseren.

Zelfs in extreme omstandigheden prijst de Grecale zijn uitzonderlijke ziel op circuits met weinig grip, waarbij hij high-performance ronden aflegt op verschillende circuits, van stuurpads tot meer veeleisende routes met bochten, hellingen, lange rechte stukken en drops, op besneeuwde of ijzige oppervlakken.

Grecale is het alledaagse uitzonderlijk, zelfs bij vriestemperaturen op uitgestrekte sneeuw zover het oog reikt.

VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com
Davide Kluzer – Product Communication Responsible – davide.kluzer@maserati.com