Maserati, Queen of Elegance op het bevroren meer van St. Moritz

De klassiekers van de Trident hebben de aandacht getrokken en gewonnen van het cosmopolitische publiek aanwezig in de Zwitserse regio Engadin, voor de tweede I.C.E. (Internationaal concours van elegantie) – St. Moritz

Modena, 27 februari 2023 – Een tweede optreden om het succes van een evenement te repliceren en te overtreffen dat nu bevestigd wordt als een van de meest exclusieve in de wereld van oldtimers. Het weekend was het spul van dromen voor liefhebbers van de hoogste klasse van de samenleving. Dat was de I.C.E. St. Moritz, waar op 24 februari de internationale jetset, de zeldzaamste en meest aansprekende klassieke auto's, de meest gewaardeerde verzamelaars en zoveel grote fans van elegantie en de meest iconische en onberispelijke stijl samenkwamen in deze prestigieuze Zwitserse locatie en 25.

Als het om exclusieve elegantie gaat, mocht Maserati er niet ontbreken. Het Italiaanse luxemerk, partner van het ICE (International Concours of Elegance) – St. Moritz, nam deel door enkele van zijn meest gewilde creaties uit het verleden en de toekomst tentoon te stellen. Van de unieke exemplaren en nieuwe elektrische modellen die te zien waren, speelden de auto's van de Trident onbetwist de hoofdrol, tot grote bewondering en waardering van het publiek en de jury.

De Maserati 420M/58 Eldorado – gemaakt voor de tweede 500 Miglia in Monza, gehouden in 1958 – was ongeëvenaard en behaalde de overwinning in de Open Wheels-categorie van eenzitters gebouwd tussen de jaren '50 en '70. Auto's die zelden in het openbaar te zien zijn en die herinneren aan de belle époque van het racen, toen elke race een parade was die mensen de adem benam. Andere exemplaren die hoog in het vaandel stonden, waren de elegante 3500 GT Touring en de Mistral, pionier van de door de wind omarmde Trident-auto's.

Een van de juryleden was Klaus Busse, Head of Design bij Maserati en creatief auteur van de moderne creaties van de Trident. De Grecale SUV maakte zijn opwachting in St. Moritz in zijn futuristische eenmalige "Mission from Mars"-editie, net als de onmiskenbare MC20 Cielo spyder, in zijn Fuoriserie-versie, naast de nieuwste aanwinst, de nieuwe GranTurismo, in de opwindende Trofeo-versie en in zijn 100% elektrische variant, GranTurismo Folgore, de eerste volledig elektrische in de geschiedenis van Maserati.

In een route op het bevroren meer die ad hoc werd gecreëerd tot grote vreugde van de verzamelaars die er enthousiast naar toe renden om te pronken met hun juweeltjes van autorijden, maakte de glamoureuze en sprankelende sfeer - vol geschiedenis en moderniteit - opnieuw elk moment van de I.C.E. St. Moritz magisch en buitengewoon.

VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com
Mario Panzarino – Global Lifestyle Communication Manager –mario.panzarino@maserati.com