New Maserati Grecale Global Premiere

Modena, 22 maart 2022 – De nieuwe Maserati Grecale SUV is “The Everyday Exceptional”.

Grecale vindt de juiste balans tussen veelzijdigheid, elegantie, prestaties en innovatie en garandeert tegelijkertijd prestaties, comfort en veiligheid. Deze eigenschappen worden gecombineerd met offroad-capaciteiten en compromisloos rijplezier.

De nieuwe SUV is ontwikkeld in het Maserati Innovation Lab in Modena en wordt geproduceerd in de fabriek van Cassino.

Grecale is een assortiment binnen het assortiment, de meest volledige ooit van het merk Trident.

Er is een extreem breed scala aan motoren beschikbaar: conventionele interne verbranding, hybride en over een jaar zal Grecale ook de eerste volledig elektrische SUV in de geschiedenis van Maserati zijn.

Bij de lancering zullen drie versies worden uitgerold: GT, aangedreven door een viercilinder mild hybrid-motor die 300 pk kan leveren; Modena, met een viercilinder mild hybride motor van 330 pk; en de krachtige Trofeo, uitgerust met een krachtige 3.0L 530-pk benzine V6 gebaseerd op de Nettuno-motor die in de MC20 is gemonteerd.

Bij de lancering is de Grecale ook beschikbaar in de PrimaSerie Launch Edition, een limited edition met exclusieve content.

Om het assortiment compleet te maken is er de Grecale Folgore, de 100% elektrische versie met 400V techniek.

De nieuwe SUV onderscheidt zich in termen van ruimte en comfort en kan bogen op een indrukwekkende reeks "best-in-class" functies. Hij is de beste in zijn klasse op het gebied van binnenruimte, rijeigenschappen, wegligging, acceleratie (0-100 km/u in 3,8 seconden – op de Trofeo), topsnelheid (285 km/u – opnieuw op de Trofeo), geluidskwaliteit en uitgebreid gebruik van fijne materialen zoals hout, koolstofvezel en leer.

De afmetingen zijn een belangrijke factor: in de GT-versie is Grecale 4.846 mm lang met een wielbasis van 2.901 mm, een hoogte van 1.670 mm, een breedte van 2.163 mm (inclusief buitenspiegels), met een achterwielspoor van 1.948 mm ( en nog groter in de Trofeo).

Het ontwerp van Grecale omarmt Maserati's nieuwe visuele symbool, dat elk nieuw model sinds de MC20 onderscheidt. De voorkant is voorzien van een lage en imposante grille. Het profiel valt op door zijn contrast tussen puurheid en techniek, met een zeer vloeiende body met meanderende, visuele vormen en de technische componenten die worden benadrukt door het gebruik van koolstofvezel. Aan de achterkant zijn de boemerang-achterlichten geïnspireerd op de Giugiaro 3200 GT en passen ze in de trapeziumvormige lijn, nog opvallender door het coupé-effect van het interieur en de afwerking als die van een sportwagen.

Binnenin, in de cabine, omvatten de opvallende technische specificaties de traditionele Maserati-wijzerplaat. Het is voor het eerst digitaal en verandert dankzij spraakbediening in een echte conciërge in de auto.

Alles wordt op aanraking gebaseerd, met extreme esthetische reinheid. De technologie wordt aangestuurd vanuit de displays: het grote 12,3” centrale scherm, het grootste dat ooit in een Maserati is gezien, nog een 8,8” display voor de extra bedieningselementen en een derde voor de passagiers op de achterbank.

De ervaring in de auto wordt beheerd vanuit het Maserati Intelligent Assistant (MIA) multimediasysteem, het ultramoderne infotainment en Maserati Connect.

Het geluid in de auto wordt tot de absolute grenzen van het genot geduwd door een allround geluidservaring, verzekerd door het typische Maserati-gebrul en het meeslepende Sonus faber 3D-geluidssysteem. Het Sonus faber systeem – standaard op Premium niveau – omvat 14 speakers, of 21 speakers on demand op High Premium niveau.

Elke reis wordt getransformeerd in een uniek avontuur dat dynamisch comfort en een onvergetelijke rijervaring combineert, mogelijk gemaakt door het buitengewone rijgedrag van het nieuwe, 100% Maserati Vehicle Dynamic Control Module (VDCM)-systeem en de 360° controle die het over de auto biedt . De optie van volledige controle vertaalt zich in een duidelijk onderscheid tussen de verschillende RIJMODI: COMFORT, GT, SPORT, CORSA (alleen Trofeo) en OFF-ROAD.

Voor Grecale's Wereldpremière - een speciaal digitaal evenement op de website van het merk (houseof.maserati.com) - werden Matilda De Angelis en Alessandro Borghi - merkambassadeurs en internationaal gerenommeerde Italiaanse acteurs - geselecteerd om te belichamen en uit te leggen hoe het nieuwe model het alledaagse uitzonderlijke vertegenwoordigt .

Ook aanwezig was de Italiaanse artiest Dardust, met een exclusieve backing-track voor een deel van het digitale evenement.

De ingenieurs van het Maserati Innovation Lab in Modena hebben rechtstreeks met Dardust samengewerkt om het geluid in de auto te ontwerpen. Een gezamenlijke inspanning die vorm heeft gekregen in een overdracht tussen technologie en geluidsontwerp, om de "chimes" aan te passen - de geluidswaarschuwingen die de gebruiker ontvangt als onderdeel van de buitengewone rijervaring aan boord van de Grecale.

VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com
Davide Kluzer – Product Communication Responsible – davide.kluzer@maserati.com