Maserati en Barbie bundelen hun krachten voor een ongekende samenwerking

The House of the Trident onthult een op maat gemaakte editie van zijn nieuwste SUV – Grecale –
ontworpen met wereldwijd icoon Barbie

Milaan, Italië – 26 oktober 2022 – Het Italiaanse luxe-icoon Maserati is verheugd een ongekende samenwerking met Mattel, Inc.'s (NASDAQ: MAT) Barbie® te onthullen, gedreven door de wederzijdse wens om grenzen te verleggen en de unieke flair van beide merken te laten zien. Beiden onmiddellijk herkenbaar aan hun buitengewone persoonlijkheid en kenmerkende stijl, ontketenden Maserati en Barbie hun creativiteit in een meesterwerk van tijdloos design en gedurfd karakter, geïnspireerd door het Barbie-fenomeen.

De vrucht van deze onconventionele samenwerking komt tot uiting in een ultra-limited edition Maserati Grecale, de nieuwste SUV van het Italiaanse huis, ontworpen om alledaagse rijervaringen om te zetten in iets buitengewoons, en door Barbie geselecteerd om te passen bij haar veelzijdige levensstijl, variërend van een zakelijke bijeenkomst tot een glamoureuze gebeurtenis.

De Barbie Maserati Grecale, als een ultra-gelimiteerde Fuoriserie-editie, zal wereldwijd slechts in twee aangepaste eenheden verkrijgbaar zijn: één werd gisteravond onthuld als een van de 2022 Neiman Marcus Fantasy Gifts tijdens de feestelijke lanceringssoirée van de luxe retailer in Los Angeles. Voor deze exclusieve, op maat gemaakte editie voor de VS komt een deel van de verkoopprijs ten goede aan het Barbie Dream Gap Project* – het doorlopende wereldwijde initiatief van het merk Barbie dat samenwerkt met liefdadigheidsinstellingen om meisjes gelijke kansen te bieden en belemmeringen weg te nemen. Aanvullende details over de tweede aangepaste eenheid worden in 2023 aangekondigd.

Barbie's Maserati Grecale is een kunstwerk ontworpen in het kader van het Trident's Fuoriserie-aanpassingsprogramma, waarmee autoliefhebbers hun passie en creativiteit kunnen uiten bij het creëren van hun ultieme Italiaanse luxeauto, volgens hun unieke stijl en smaak.

Deze gedurfde Fuoriserie Maserati Grecale is een Trofeo-versie die pure adrenaline pulseert dankzij zijn krachtige 530 pk sterke V6 Nettuno-motor. In volledige Barbie-mode bedekt een uitdrukking van haar iconische roze tint bijna elke centimeter van de dromerige auto met fijne zuurgele lijnen, geïnspireerd op het race-erfgoed van de Trident.

De buitenkant van de SUV, versierd met het Barbie-logo, is verzegeld met een iriserende toplaag die een ongelooflijk regenboogeffect onthult op een mooie, zonnige dag. Het gestroomlijnde zwarte interieur is voorzien van volledig lederen stoelen, dashboards, tapijten en deuren – geaccentueerd met roze stiksels – evenals hoofdsteunen met het unieke ‘B’-embleem.

VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com
Mario Panzarino – Global Lifestyle Communication Manager – mario.panzarino@maserati.com

MATTEL
Devin Tucker – devin.tucker@mattel.com