Maserati viert de V8-motor op Goodwood Festival of Speed 2023

Modena, 12 juli 2023 – Tijdens de 2023 editie van Goodwood Festival of Speed, de jaarlijkse viering van autosport en autocultuur, laat Maserati met trots twee auto's zien die hun werelddebuut maken, de Ghibli 334 Ultima en Levante V8 Ultima.

Dit jaar brengt het House of Trident een eerbetoon aan het laatste hoofdstuk van zijn iconische lijn van Grand Tourers met V8-motor, waarvan er meer dan 100.000 zijn verkocht sinds de lancering van de Maserati 5000 GT in 1959.

Ter gelegenheid van het naderende einde van de productie van de legendarische 572-pk twin-turbo V8-motor, met de modellen zelf die in de komende maanden collector's items zullen worden, zullen op Goodwood's heilige gronden het wereldwijde debuut van twee speciale edities plaatsvinden. De Ghibli 334 Ultima (het getal dat de topsnelheid in kilometer per uur aangeeft – waarmee het de huidige snelste sedan met verbrandingsmotor ter wereld is) en de Levante V8 Ultima. Samen beloven ze festivalgangers te boeien in de First Glance Paddock, waarbij de eerste ook in actie komt tijdens de hillclimb.

De GranTurismo Trofeo, die ook deelneemt aan de Goodwood hillclimb, is uitgerust met de brullende 542 pk sterke V6 Nettuno-motor. Zijn ziel is het innovatieve verbrandingssysteem in de voorkamer, met dubbele bougies en afgeleid van de Formule 1.

Ondertussen wordt in de Maserati-regio de Maserati GranTurismo One Off Prisma gehouden, een trotse uitdrukking van het verleden van deze auto en van het vermogen van het merk om verder te gaan. Deelnemen zal een GranTurismo Folgore zijn, dus showbezoekers kunnen alles van de eerste volledig elektrische auto van het Italiaanse luxemerk ten volle waarderen, van dichtbij en persoonlijk.

Het nieuwe elektrische vlaggenschipmodel beschikt over 800-volt batterijtechnologie die is ontwikkeld met geavanceerde technische oplossingen die zijn afgeleid van de Formule E, waardoor de slanke Grand Tourer vierzits coupé de mogelijkheid krijgt om tot 450 km af te leggen op een enkele lading. en opladen voor 100 km in slechts vijf minuten. Hij kan ook bogen op indrukwekkende prestaties, dankzij drie krachtige motoren met permanente magneet van 300 kW – één vooraan, twee achteraan – voor een totaal geïnstalleerd vermogen van meer dan 1200 pk. Daardoor levert hij een maximaal beschikbaar vermogen aan de wielen van ruim 750 pk, bij een koppel van 1.350 Nm.

De afstamming van de iconische GranTurismo is afgeleid van de Maserati A6 1500 GT - 's werelds eerste grand tourer, en biedt in het hart dezelfde perfecte mix van unieke stijl, vooruitstrevende technologie en prestaties, alles verpakt in een typisch opvallende Italiaanse carrosserie.

Aan de Electric Avenue van het festival zal Maserati's tweede volledig elektrische model te zien zijn, de Grecale Folgore - de eerste middelgrote luxe SUV op de markt. Uitgerust met een batterij van 105 kWh die gebruikmaakt van 400 volt-technologie en met een actieradius van 500 km*, is hij zorgvuldig ontworpen om elke dag uitzonderlijk te maken. Ontworpen en gebouwd in Italië, levert de Grecale Folgore de kenmerkende prestaties en luxe van de Trident, met een koppel van 820 Nm en meer dan 500 pk.

Maserati's aanwezigheid op het evenement wordt afgerond met een andere showstopper, de MC20 Cielo. Na vorig jaar zijn Britse debuut te hebben gemaakt op het festival met David Beckham, keert het opnieuw terug naar de iconische heuvelklim, dit keer schitterend in Rosso Vincente. Met zijn in het oog springende ontwerp, uitstekende verhouding tussen gewicht en vermogen, koolstofvezel chassis, intrekbaar slim glazen dak en aangedreven door de F1-afgeleide 621 pk sterke V6 Nettuno-motor, zal hij zeker de aandacht trekken tijdens het vierdaagse evenement.

* Voorspelde waarden + EU-specificaties

VOOR MEER INFORMATIE:

MASERATI
Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com