Elegantie in Ieper.

Als je even Google zou raadplegen door achtereenvolgens de termen “passie”, “elegantie” en “perfectie” in te tikken… dan zou je naar alle waarschijnlijkheid als resultaat “Cady Cars – Ieper” verkrijgen.**

De Meet&Greet in Ieper van 7 november laatstleden stond al enige tijd “met stip” genoteerd op de evenementenkalender. De uitnodiging van Thierry Dehaeck om zijn unieke collectie bij Cady Cars in Ieper te komen bewonderen was een kans die door zo’n 50 Maseratisti dadelijk werd aangegrepen.

Het was meteen ook voor enkele leden van de Nederlandse club een uitgelezen moment om eens echt het “buitenland” te verkennen na een eerder bezoek aan Friesland in ons gezelschap. De eerste ontgoocheling wegens het ontbreken van een glaasje karnemelk bleek al snel verholpen bij het aanschouwen van de fantastische collectie wagens die door de gastheer aan ons werden voorgesteld.

Een Quattroporte II naast een 3500 GT Spyder Vignale . Een Ghibli 4.9 SS naast een fabelachtige Ghibli Spyder uit 1969…en uiteraard een zeer exclusieve selectie van Citroen SM. Speciaal!

Sommige leden hadden een overmatige bewondering voor de Shelby GT 500 KR Fastback terwijl anderen eerder dachten aan de Mercedes 300 SL coupé uit 1955 (met bijpassende kofferset…). Toen het wat al te veel begon te duizelen werd de kermismolen even aangezet…en voelden we ons pas echt als kinderen in een fantastische speelgoedwinkel.

Met een glaasje prosecco en wat hapjes zat de sfeer uiteraard dadelijk goed. Na een hartelijke verwelkoming door de (terecht) trotse eigenaar kon iedereen in de “Franse zaal” aan tafel om wat bij te praten en bleef er nog ruim de tijd om de wagens te bewonderen. Alhoewel…Tijd blijft een vreemd gegeven als er auto’s mee gemoeid zijn… In de late namiddag beseften sommigen dat ze beter toch nog eens terugkomen om iets langer in een staat van bewondering en verwondering te kunnen verkeren.

Het is een collectie die moeilijk te omschrijven valt… uniek en speciaal om het op zijn zachtst uit te drukken. Voor wie er meer over wil weten is er gelukkig het boek “Passion for Cars” uitgegeven bij Lannoo. Een absolute aanrader!

Hartelijke dank aan Thierry en Anne voor hun gastvrije ontvangst.

** En als dat niet zo is…dan moet het algoritme wat bijgesteld worden.