Buitenlandrit naar Piemonte

Zoals steeds krijgen we een mooie en degelijk uitgewerkte map waarin onze trip gedetailleerd staat uitgelegd. Bedankt Wim.

Op onze eerste dag rijden we tussen de glooiende hellingen met druivelaars. Hoe mooi is Italië toch!

We worden bij Tenuta la Tenaglia verwelkomd door de Duitse eigenares. Even is er wat stress doordat ze op datzelfde moment een kwaliteitscontrole hebben door een officiële instantie.

Na een kort bezoek genieten we er van een heerlijke lunch met aangepaste wijnen van hun wijngaarden.

Voldaan vervolgen we onze weg naar het Sacre Monte di Crea, één van de negen heilige bergen die Italië rijk is.

Dank zij Wim en Gretel bezoeken we weer een stukje Werelderfgoed. Enkele moedigen gaan tot aan de laatste kapel maar de meesten onder ons genieten van een drankje op het plein aan de kerk.

Het Relais Sant’Uffizio blijkt een prachtig hotel te zijn waar we nog even van kunnen genieten voor we aan het diner beginnen. Zoals steeds krijgen we een heel lekkere maaltijd. Buikje weer eens rond gegeten en we kunnen naar bed.

Het was een mooie dag. De zon was van de partij waarvoor dank aan Guido.

Op dag 2 bezochten we het museum en de fabriek van Martini. Het was een echte openbaring. Een prachtig museum en een indrukwekkend bedrijf. Zoals steeds werd de drank achteraf erg gewaardeerd.

Ook in de namiddag stond ons een fantastische rondleiding te wachten. We bezochten Pininfarina waar we als toemaatje nog mochten kennismaken met de senior topdesigner die ons in geen tijd een zeer mooie wagen tekende. Waarom moet dat dan altijd zo lang duren voor een nieuwe Maserati uitkomt??? Het tekenen zelf neemt amper een kwartier in beslag.

Het was opnieuw een fantastische dag die we afsloten in hotel Villa Beccaris.

Het eten was ook nu weer zeer goed. Kan ook bijna niet anders want we kregen dezelfde menu als gisteren maar met een kleine variatie.

Dag 3 zag er ook veelbelovend uit. Dankzij Wim en Gretel konden we in de voormiddag bezoek brengen aan de kaasmaker Beppino Occelli.

Langs een smalle trap kwam de geur van de kaas ons al tegemoet. In de kleine kelderruimtes kregen we heel wat uitleg over de verschillende soorten kazen die ze maken en mochten bij de lunch genieten van wat ze produceren. De aangepaste wijnen maakten het geheel af.

De terugrit leidde ons nog langs de Sacrario Partigiano di San Bernardo en de Engel van Bossolasco.

Na wat rust gaan we met de bus naar Marchesi di Barolo, zoals de naam al zegt een Barolowijnhuis maar niet zomaar gelijk welk. Dit is het beroemste wijnhuis in de Barolostreek.

Na het genieten van het uitzicht en bezoek aan de kelders werden we verwacht voor het diner.

Net als de vorige dagen was het vandaag ook carpaccio, agnolotti, rundsvlees met wijnsaus en panna cotta. Het zijn duidelijk de gerechten van de streek maar dat was niet erg. Blijkbaar zijn er heel wat varianten op deze gerechten.

Dag 5 en tevens onze laatste volle dag in Piemonte werd door de deelnemers zelf naar keuze ingevuld. Sommigen verkozen om te genieten van het mooie hotel, anderen deden de korte of de lange rondrit en stopten onderweg in het mooie stadje Alba.

Onderweg zagen we heel wat hazelaars waarvan de noten gebruikt worden voor de nabijgelegen Nutella fabriek. Het bijproduct, of is het in Alba het hoofdproduct, zijn de truffels die onder de hazelaars groeien en waarvan de witte uiterst zeldzaam en enkel hier te vinden zijn.

De laatste avond werd gekozen om het diner te gebruiken in het lokale restarurant dat op wandelafstand van ons hotel was.

We konden nog 1 x dromen van Piemonte maar ook al van een volgende reis met de club.