MIR 2022 - Zweden

Maserati meetings organiseren is niet altijd even makkelijk.

De mensen die echter met stip de grootste uitdaging dienden te trotseren waren onze vrienden van de Maserati Club Sweden. Ze hadden hun Maserati International Sweden perfect voorbereid om te laten doorgaan in 2020. En toen kwam Corona even langs…. Eerst werd er beslist om alles te verschuiven naar 2021…maar toe kwam er een volgende covid-golf…en was men genoodzaakt de beslissing te nemen om het event te verplaatsen naar eind juni 2022.

De 40ste editie van de Maserati International Rally uiteindelijk georganiseerd krijgen was dus wel degelijk een hele uitdaging.

En het moet gezegd…onze Zweedse vrienden hebben dit perfect georganiseerd!

Met Hotel Riviera Strand in Bastad als uitvalsbasis werd gedurende 4 dagen – onder een stralende zon – het nodige gedaan om de internationale Maserati-gemeenschap te verwennen.

Mooie wagens (uiteraard), zeer lekker eten (fijn!), goede wegen en fantastische landschappen waren ons deel. Onze clubdelegatie was iets kleiner dan gewoonlijk maar dit kon de pret niet drukken.

Dit jaar was de MIR ook echt een manier om nieuwe mensen te leren kennen. Er waren ditmaal immers ook delegaties uit Spanje, Polen, Finland en een forse groep Noren. De Maserati vriendenkring wordt duidelijk alsmaar internationaler… Het Drietand-virus blijkt zich dus ook goed te verspreiden (en deze variant is niet te genezen..)!

Tijdens het Concours d’elegance bleek het publiek bovendien uit echte kenners te bestaan : de 3500 GT uit 1962 van Jean van der Elst werd verkozen als “Best of Show” ! Volkomen terecht uiteraard. En Jean & Isa hadden dan ook nog eens de volledige rit vanuit Gent zelf afgelegd … zonder airco. Proficiat !

Het event werd afgesloten met een presentatie van onze Spaanse collega’s. Zij organiseren volgend jaar in september de MIR in Barcelona…en het programma ziet er fantastisch uit !

Deelnemen aan een Maserati International is altijd een speciale ervaring. Het is een gelegenheid om unieke wagens te zien en vriendschapsbanden te smeden over de landsgrenzen heen.

Gewoon doen dus…. Barcelona wenkt ! (maar de plaatsen zijn beperkt)

En wie nog tijd over heeft om voor ons een hotel te bouwen …in 2025 moet de MIR opnieuw in België doorgaan. Wie suggesties heeft of zijn/haar steentje wil bijdragen aan de organisatie…laat ons gerust iets weten!