Kasteelroute - 2022

Het had heel wat voeten in de aarde om alles organisatorisch rond te krijgen, maar op donderdag 15 september was het dan eindelijk zo ver : onze kasteelroute 2022 kon van start gaan!

Op donderdag tekenden reeds 14 wagens present op de parking van Chateau d’Urspelt in Luxemburg.

Voor sommige deelnemers was het blijkbaar al een behoorlijke opgave om het Chateau te vinden (gelukkig waren de mensen van het lokale politiekantoor zeer behulpzaam…). De performantie van onze Maserati – gps systemen zou zeker een gespreksthema worden…

De meerderheid van de deelnemers was echter ruim op tijd aanwezig om zeker niet te laat te komen op het eerste aperitief (soms is het zo voorspelbaar…).

Voor sommige “meer ervaren clubleden” was het een aangename verrassing om te constateren dat het Chateau d’Urspelt sedert ons vorig bezoek in 2013 nog een stapje hoger op de sterrenladder was geklommen.

De hapjes en drankjes waren voortreffelijk en voorzitter Steven kon tijdens de briefing op de nodige bijval rekenen …omdat het roadbook tamelijk “eenvoudig” werd opgesteld. Het werd de aanwezigen al snel duidelijk dat er op vrijdag geen tijd zou zijn om lang te ontbijten. We werden om 09u30 op de parking van het kasteel van Vianden verwacht…en het zou een toffe rit worden.

Iedereen was wonderwel stipt op de afspraak en het roadbook bleek inderdaad een “makkie”. De aannemer was zo vriendelijk geweest om de werken aan de toegangsweg naar het kasteel op vrijdag te staken zodat iedereen tijdig ter plaatse kon geraken. Het Chateau Vianden bleek een pareltje en de gidsbeurt méér dan leerrijk. Na het kasteelbezoek ging de tocht richting Echternach waar iedereen zelf een plekje mocht uitzoeken om te lunchen (dit bleek achteraf misschien geen top-idee…) Via Whats-app kon je meevolgen wat er op ieders bordje lag… Leerrijk en soms ook voorspelbaar.

In de namiddag gingen we via een omweg terug richting Urspelt waar ondertussen ook de zes resterende deelnemers waren aangekomen (sommigen “vers” uit Italië…). De parking voor het hotel kreeg plotseling een nog exclusiever tintje met een knappe MC20 en een Quattroporte Trofeo in een wel zeer exclusieve kleur.

De voltallige groep mocht wederom genieten van de nodige hapjes en drankjes en aan het hoofd van de lange tafel mocht – geheel op passende wijze – Lucien plaatsnemen om de groep te overschouwen. Over sommige details was dus écht wel nagedacht…

Op zaterdag…andermaal weinig tijd en een strak ochtendschema : het roadbook gidste ons naar Bitburg waar we kennis mochten maken met de kunst van het bierbrouwen (althans de Duitse versie). Zo leert een mens ook nog eens wat. Het zal wel toeval geweest zijn dat het net dan begon te regenen. De lunch bij Simonbräu nam wat meer tijd in beslag dan oorspronkelijk voorzien en de regen zorgde er voor dat nogal wat leden een directe route naar Kasteel Vaalsbroek verkozen.

Bij Kasteel Vaalsbroek scheen warempel de zon en Gustaaf de Eenzame Zwaan stond klaar om het voltallige gezelschap ( 17 bolides…) te verwelkomen. Bij de start van het diner mochten enkele wagens op de binnenplaats van het kasteel gestald worden… tot grote tevredenheid van de hotelgasten. Het werd nog een boeiende avond (waar sommigen rillingen van kregen…) maar de sfeer was opperbest. Boudewijn gaf wat toelichting omtrent onze volgende Meet&Greet in november ten voordele van het Heroes Day Care Center en voorzitter Steven nam het slotwoord voor zijn rekening. De Kasteelroute mogen we – in alle bescheidenheid – als een “geslaagd event” beschouwen. Het was een blij weerzien met heel wat bekenden, een aangename kennismaking met enkele nieuwe enthousiaste clubleden en het was sowieso voor iedereen een unieke ervaring : er viel warempel regen uit de lucht tijdens een clubevent! De meteo-manager wacht vermoedelijk een oneervol ontslag.

Maar dat zien we dan wel weer.

Bedankt aan alle deelnemers voor het fijne gezelschap!

PS : de toespraak van het jongste clublid werd uitgesteld naar een volgende meeting