Binnenlandrit ism Alfa Romeo club

De afgelopen twee jaar werden we overspoeld met berichtgeving omtrent het covid 19 virus en de diverse varianten. De kennis van het publiek omtrent virussen en vaccinaties werd de afgelopen maanden op volstrekt wetenschappelijke wijze behoorlijk bijgespijkerd.

Er moet mij bij het begin van dit artikel echter een kleine bekentenis van het hart : zelf ben ik al ongeveer 40 jaar drager van een compleet ander virus en tegen dat virus is geen vaccinatie mogelijk. Op jonge leeftijd werd ik besmet met het Alfa-virus en dat blijkt ongeneeslijk te zijn. Vele jaren later werd ik getroffen door een al even hardnekkige variant : het Maserati-virus. Aan vaccinatie heb ik nooit gedacht en ik mag hopen dat beide virussen ongeneeslijk zijn.

Voor besmette personen worden af en toe meetings georganiseerd om een soort groepsimmuniteit te bekomen. Zo werden de Maseratisti Fiamminghi uitgenodigd om deel te nemen aan de Rally Vlaamse Ardennen in een organisatie van onze vrienden van de Alfa Romeo Club Quadrifoglio.

Het onthaal werd verzorgd door Gent Motors in Drongen en de sfeer zat al dadelijk goed…tot de briefing van start ging. Er werd door de organisatie een roadbook ter beschikking gesteld met een traject uitgewerkt volgens het “bolletje-pijl” principe , gecombineerd met een chronorit, controlekaarten en een quiz met een fotocollage. De Alfa toehoorders begrepen onmiddellijk waar ze aan toe waren (no problem…) terwijl bij sommige Maseratisti de stress-meter volledig in de rode zone geblokkeerd bleef steken.
Oeps… een “echt roadbook” ! Voor Alfisti een makkie, voor Maseratisti een uitdaging. Gelukkig (dankuwel organisatie) kregen we een “recreatieve versie” van het roadbook ter beschikking… vermoedelijk speciaal gemaakt om ons niet in verlegenheid te brengen. Als verantwoordelijke van het bestuur nam ik uiteraard dadelijk het initiatief om als laatste te vertrekken in het zog van een bloedmooie MC20 (in het juiste koetswerkkleur, moet dit nog gezegd…) en een knappe 222.
Aan boord van de MC20 zat ons jongste clublid die ongetwijfeld “spelenderwijs” de volgzame Maseratisti foutloos doorheen het roadbook zou loodsen. Ik herinner mij vooral de uitspraak “aan de instructies zal het niet liggen” … Met een 70tal enthousiaste Alfisti voorop gingen de drie laatste Maserati’s van start waarbij alle hoop (en druk) gelegd werden op de jongste navigator aan boord van de MC20. Om in de sfeer te komen werd er binnen de eerste vijf kilometer al vlotjes tweemaal verkeerd gereden ..maar dat had ongetwijfeld niets met de instructies te maken. Na een kort oponthoud door politie en brandweer kwamen we uiteindelijk toch op het goede pad (toch voor een tijdje).

Natuurlijk waren alle Maseratisti netjes op tijd voor het aperitief en de maaltijd bij restaurant Ladeuze in Maarkedal. Top locatie ! Aan Alfa-rijders moet je niet uitleggen dat sfeer, eten en drinken nooit verwaarloosd mogen worden. Na de maaltijd ging het foutloos richting Brouwerij Roman (een navigatiesysteem is soms ook handig). Met een afsluitend drankje en een prijsuitreiking (geen trofee voor de Drietanders dit keer) kwam een eind aan een mooie zonnige dag. We hebben genoten van een perfecte organisatie van onze Alfa vrienden en kijken nu al uit naar een volgende editie. Bedankt Jurgen en collega’s voor de uitnodiging , de puike organisatie en de mooie rit !
De afwezigen hadden ongelijk.

En waar was dat tankstation nu ook al weer ?