Maserati Certification of Authenticity: het nieuwe Maserati Classiche-programma gaat van start

Modena, 14 december 2021. Maserati Classiche is officieel begonnen, na de aankondiging vorig jaar tijdens het evenement "MMXX: Time to be Audacious", waarmee het nieuwe tijdperk van het merk werd ingeluid. De eerste Maserati die het Maserati Certification of Authenticity ontving, is een Mistral 3700.

Maserati Classiche is de afdeling die het behoud en de originaliteit van het auto-erfgoed van het bedrijf beschermt en promoot. Een exclusieve assistentiedienst – speciaal voor de klanten en verzamelaars van het merk – omvat nu ook een proces om de authenticiteit te certificeren.

De eerste Maserati die is gecertificeerd door het Maserati Classiche-programma is een Mistral 3700, gebouwd in maart 1969, met de zilveren Auteuil-kleurstelling.

Deze Maserati Mistral ontving een certificaat van originaliteit na een grondige verificatie van de auto (met meer dan 300 uitgevoerde controles), vergeleken met alle documenten die in het bezit zijn van het Historisch Archief.

Het certificeringsproces wordt gegarandeerd door een commissie van experts en wordt aangeboden voor Maserati-auto's van meer dan 20 jaar geleden plus de speciale series, waaronder die uit het recente verleden zoals de MC12 en de Quattroporte limited editions. Ook inbegrepen in het programma is een onderhoudsservice voor interne kleine reparaties en routineonderhoud, evenals een on-demand Car Detailing-service.

Naast verzamelaars en klanten biedt het programma een service ter ondersteuning van het behoud van de auto's en de restauratie van elk detail dat overeenkomt met het origineel. Een toegewijd serviceplan biedt eigenaren van Classiche-, Youngtimer- en Speciali-auto's opvolging in de verschillende fasen van het uitgevoerde onderhoud of de uitgevoerde restauratie.

De volgende stap in het Classiche-programma bestaat uit een reeks grote assistentiediensten, gepland voor 2022 en door Maserati zelf verzorgd, met inbegrip van het beheer van reserveonderdelen “Classiche” en zowel assistentie als ondersteuning bij restauratie.

De primaire taken van Maserati Classiche omvatten het vervaardigen van reserveonderdelen die niet langer op de markt verkrijgbaar zijn, volgens aanwijzingen uit de originele ontwerpen. Het proces maakt gebruik van de beste technologie die er is om de betrouwbaarheid en functionaliteit van de componenten te verbeteren, zonder dat het esthetische uiterlijk verandert.

Op de Maserati Classiche-website kunt u uw aanvraag voor Maserati-certificering van echtheid boeken en alle diensten en details van het programma ontdekken, speciaal gemaakt voor liefhebbers van het Trident-merk.

Naast de lancering van het Maserati Classiche-programma is er ook een nieuwe Capsule Collection beschikbaar voor fans van het erfgoed van het merk. De collectie combineert stijl met traditie en omvat kleding voor heren, dames en 'mini-me'-versies. Het ontwerp besteedt aandacht aan de kleinste details en aan aanpassingen die de kenmerken en traditionele kleuren van Maserati Classiche weerspiegelen.

Maserati is van nature innovatief en kijkt naar de toekomst, maar vergeet nooit zijn DNA van meer dan 100 jaar geschiedenis, boordevol sportieve successen en auto's waarvan u vandaag nog steeds droomt.

Voor meer informatie:
MASERATI

Maria Conti – Chief Communication Officer Maserati – maria.conti@maserati.com

Davide Kluzer – Product Communication Responsible – davide.kluzer@maserati.com