15/10/2024 - 20/10/2025 Buitenlandrit - Lazio (VOLZET)

We voorzien een start in Modena op dinsdagavond (15 oktober) met een fabrieksbezoek op woensdagochtend en een lunch in Modena.

Na de lunch rijden we richting Bolsena om in te checken in het Ludwig Hotel.
We voorzien 4 nachten in hetzelfde hotel en plannen van daaruit meerdere rondritten en bezoeken in de regio.

Tijdens ons verblijf in Bolsena worden we begeleid door een charmant koppel die ons in het Nederlands zal gidsen.


We mikken op een kostprijs per persoon van ongeveer 1.500 € (voor 5 overnachtingen + ontbijt + avondmaal + excursies en gidsen).


Wie dit wenst kan de stop in Modena (en fabrieksbezoek) overslaan en rechtstreeks naar Bolsena rijden uiteraard. Dit kan op een later tijdstip afgesproken worden.

Het Ludwig Hotel heeft slechts een beperkt aantal kamers beschikbaar.

We kijken er naar uit om samen met jullie een stukje “minder bekend Italië” te ontdekken!

Volgende hoogtepunten zijn voorzien tijdens het verblijf:

Bezoek aan het stadje Bolsena

Bolsena is een gezellig stadje met 2 middeleeuwse kernen (een bovenstad met kasteel) en een onderstad. In de onderstad is er een mooie kathedraal met catacomben en er zijn verschillende winkeltjes met kunstambachten. Vlakbij de kathedraal is er één van de beste gelateria's van de streek (voor de geïnteresseerden).

Orvieto


Orvieto is Etruskisch van oorsprong en ligt hooggelegen op een tufsteen plateau in het uiterste zuiden van Umbrië.
We bezoeken de prachtige duomo, die beschouwd wordt als één van de mooiste van Italië.
Maar Orvieto heeft nog veel andere toeristische troeven: de Torre del Moro (een toren die je kan beklimmen en waar je een prachtig zicht over de stad hebt), de Pozzo San Patrizio (een waterput uit de 16de eeuw), de underground (sinds de Etrusken werden heel veel putten en kelders uitgegraven in het vulkanisch gesteentje en dit kan je met een gids bezoeken), een gezellig centrum, de witte Orvieto wijn...

Civita di Bagnoregio


Dit dorpje is een echt pareltje en behoort terecht tot de mooiste dorpjes van Italië. Het maakt deel uit van het dorpje Bagnoregio. We gaan er te voet naar toe met de voetgangersbrug (de enige toegangsweg). Er rijden geen auto's in het dorpje, dat een middeleeuws centrum heeft.

Museo Taruffi


In de hoofdgemeente Bagnoregio is een klein automuseum, dat diverse waardevolle stukken herbergt. Het museum is genoemd naar Taruffi, één van de grootste autopiloten uit de vorige eeuw. Hij was ingenieur en ontwierp in 1948 de Bisiluro, een aerodynamische auto.

Website : www.museotaruffi.it


Al deze pareltjes bezoeken we op het gemak via mooie wegen en mooie dorpjes, zoals Lubriano, Civitella d'Agliano, Sant'Angelo, Roccalvecce, Vitorchiano, Marta, Montefiascone waar we even halt kunnen houden.

We bezoeken ook een befaamde wijnbouwer uit de streek. Prachtig gelegen met zicht op de vallei van Civita di Bagnoregio. We krijgen een rondleiding in de kunsttuin met een prachtige collectie van moderne kunstwerken van de eigenaars. Gevolgd door een bezoek in de cantina en degustatie met hapjes.
Er is ook een buffelboerderij met enkele honderden buffels. De eigenaars maken er kaas, yoghurt en mozzarella van. Ook hier kunnen we een bezoek brengen, eventueel met degustatie.

Samengevat: we zullen – naast het fabrieksbezoek in Modena – ruim de tijd hebben om op een eigen tempo en met begeleiding van een koppel Nederlandstalige gidsen een streek te verkennen die meer dan de moeit waard is..

Vriendelijke groeten,

Het bestuur