14 april 2013

Binnenlandrit - Haspengouw

Onze binnenlandrit leidde ons dit jaar doorheen de mooie streek van Haspengouw.

Langs mooie wegen konden we genieten van het prachtige Haspengouwse landschap. Via een tussenstop bij Kasteel Franc-Waret leidde de binnenlandrit ons tot de Grote Markt van Tienen.

's morgens was het verzamelen geblazen bij restaurant 'Le Flore' in Hannuit
voor een lekker ontbijt.

Na de innerlijke mens verstevigd te hebben, begonnen we aan het eerste deel van de binnenlandrit. Via een mooie en goed uitgestippelde route (thanks to Wim en Gretel) kwamen we na een 60-tal kilometers toe aan het kasteel 'Franc Waret'.

Hier kregen we een heerlijke lunch aangeboden en nadien werden we rondgeleid in het kasteel.
Oorspronkelijk is het onstaan als een versterkte kasteelhoeve, dat in de 18de eeuw werd verbouwd tot een herenverblijf.
Het kasteel telt tal van 17e eeuwse Brusselse wandtapijten alsook Frans en Hollands meubilair uit de 18e en 19e eeuw.

Na de groepsfoto werd het tweede deel van de rit aangevat,
wederom langs mooie typische haspengouwse wegen.
Een (koffie/bier)pauze werd er ingelast bij het oude justitie gebouw van Latinne, waar het lekker vertoeven was in het zonnetje.
Een lekke band dreigde wat roet in het eten te gooien, maar door de technische hulp van enkele leden kon iedereen zijn weg weer verder zetten naar het eindpunt van de rit.

De aankomst was voorzien op de Grote Markt van Tienen waar we op een gereserveerde plaats voor de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Poelkerk mochten parkeren.

Het diner werd ons aangeboden in Ristorante Vigiliae.
Wederom was het overheerlijk en hebben onze smaakpapillen ervan genoten. De verhalen/avonturen van de dag en rondrit werden uitvoerig besproken aan tafel. Met een goed glaasje wijn en afsluitende koffie blikten we terug op een aangename en gezellige binnenlandrit.

Op naar de volgende activiteit van Maseratisti Fiamminghi!

# #

10 maart 2013

Meet & Greet : Wijnkasteel Genoels-Elderen

Onze eerste Meet & Greet van dit jaar bracht ons naar het prachtig domein van het enige Wijnkasteel in België, Genoels-Elderen.

De leden kregen een uitgebreide rondleiding rondom het kasteeldomein.
Na de rondleiding genoten we van een heerlijke wijndegustatie met deskundige uitleg van dhr van Rennes en zijn dochter.
De namiddag werd gastronomisch afgesloten in het restaurant Sapere tegenover het Wijnkasteel.

Ondanks de onmenselijke koude, trotseerden 47 dappere clubleden de barre temperatuur en de gure wind, en waren paraat bij de meet&greet in het enige Wijnkasteel in België: Genoels-Elderen. Speciaal voor ons hebben de eigenaars op een zondag uitzonderlijk hun deuren opengezet en ons erg hartelijk onthaald.

Iedereen was gewaarschuwd: voorzien van een dikke jas, sjaal, muts, handschoenen, en stevig schoeisel, kregen we van 2 deskundige gidsen een uiterst interessante rondleiding met deskundige uitleg in de wijngaard, de rozentuin, het koetshuis met de druivenpers, de stokerij en de kelders van het kasteel.

Na een dik uur in de koude, deed de warmte van de ontvangstzaal iedereen enorm deugd. Vermeldenswaardig is dat enkele glazen wijn en schuimwijn ook wel hebben geholpen om de koude vlug te vergeten en om met elkaar gezellig na te babbelen en te genieten van het lekkers dat we te drinken kregen.

Meer dan de helft van de aanwezigen heeft nadien nog verder genoten van een heerlijk diner in het Restaurant Sapere tegenover het Wijnkasteel.

# # # # # # # # # # # # # # # # #

1 september 2011

Abdijenroute Antwerpse Kempen

De route leidde ons langs enkele van de vele abdijen die de Antwerpse Kempen rijk is.

’s Ochtends vertrokken we na een ontbijt aan de golfclub Witbos in Noorderwijk (Herentals) langs de landelijke wegen langs de Priorij van Corsendonk, naar de Abdij van Postel; het middagmaal werd genoten in Gasthof De Beiaard, in Mol-Postel.

De namiddagroute leidde ons langs de Abdij van Averbode (die volgens enkele bewaarde oorkonden dateert van 1134) naar de Abdij van Tongerlo. We mochten onze wagens parkeren op het grasveld van restaurant Torenhof in Westerlo, waar we rond 18h00 werden verwacht voor het diner. Maar eerst kregen we een rondleiding in de abdij van Tongerlo door één van de paters, met eveneens een uitleg in het “Da Vinci Museum”.

# # # # # #

4 april 2012

Maserati Meeting Belgium Oostende

/media/img/maserati-meeting-belgium-maseraticlubmf.jpg

Meer informatie over dit event is terug te vinden op de website:

www.maseratimeetingbelgium.be

20 mei 2011

Nacht van 't Zoute

Dit exclusieve event werd georganiseerd door de 3 Belgische Maserati dealers in samenwerking met Passionissimo en Silhouette.

De speciaal voor de gelegenheid gebouwde Passionissimo Summer Lounge was the place to be.

Tussen een aantal Maserati modellen de gasten mochten de gasten genieten van de 'Défilé haute joaillerie' met unieke Passionissimo en Silhouette creaties.

Optredens van Silver, lekker degustaties en een prachtige zomeravond maakten van het geheel een geslaagd event...

# # # #

29 april 2011

Clubreis : Champagnestreek

Verandering van spijs doet eten en dus gingen we dit jaar even niet op fabrieksbezoek... We hebben dit jaar dus geopteerd om de Clubreis richting de Champagnestreek te voeren.

We trokken de grens over richting Hostellerie La Briqueterie in Vinay (op “wandelafstand” van Epernay), waar onder een stralende zon uiteraard eerst werd genoten van de lokale godendrank. ’s Avonds mochten we aanschuiven voor een uitgebreide gastronomische maaltijd (dewelke blijkbaar door een belgische chef werd klaargemaakt).

Op zaterdagmiddag werden we verwacht voor een rondleiding bij het champagnehuis J. De Telmont in Damery. Na een zeer boeiende rondleiding door het bedrijf (met een gids uit het Gentse) werden voor ons buiten de tafels gedekt met een immense hoeveelheid hapjes dewelke uiteraard allemaal geconsumeerd en doorgespoeld dienden te worden. Dit bleek voor ons gezelschap een hele uitdaging … De hartelijke ontvangst zullen we niet snel vergeten !

Na ons bezoek aan het champagnehuis werd even tijd voorzien om een stukje van de “Route touristique du champagne” te verkennen. De avond had voor ons echter nog aangename verrassing in petto : een bezoek aan de kelders van Laurent -Perrier en een maaltijd met aangepaste champagnes! Onze gastheren hadden warempel de belgische driekleur bovengehaald om ons te verwelkomen. Terwijl de Maserati’s netjes op de binnenplaats van het champagnehuis “gerangschikt werden” , kregen we een verwelkoming door de Heer Bart Peeters (uit de provincie Antwerpen). Het bedrijfsbezoek en de rondleiding door de kelders en de vinotheek waren buitengewoon interessant. Nadien mochten we kennismaken met enkele top-champagnes uit het gamma van Laurent -Perrier en aanschuiven voor ons avondmaal. Het werd ten huize Laurent – Perrier nog een zeer boeiende avond…
De deelnemers aan dit clubuitstapje zullen aan het onthaal bij de beide champagehuizen vermoedelijk enkel positieve herinneringen overhouden.

Op de terugweg werd nog even een kleine verkenning van Reims ingelast (waar we een spin van 35ton mochten aanschouwen) en toen was het tijd om huiswaarts te keren. Roze dolfijnen hebben we niet kunnen vinden … maar het was ongetwijfeld een geslaagde Maserati-clubuitstap.

# # # #

20 maart 2011

Meet & Greet : Buonissimo - Passione e Gusto

Deze lifestyle beurs ging door op 19 en 20 maart in de stadszalen van Sint-Niklaas.

Deze rasechte Italië-beurs was dus de ideale locatie om een Meet&Greet te organiseren op de clubstand die we er hadden.

# # # #

12 februari 2011

Meet & Greet : Flanders Collection Cars in Flanders Expo te Gent

Flanders Colection Car is een beurs op Europees niveau voor collectiewagens en hun toebehoren, miniaturen boeken auto-en retromobilia.

Tijdens iedere editie organiseren ze een expositie rond een bepaald thema.

Voor 2011 was dit Maserati. Het volledige gamma van 1950 tot 1985 was te bekijken waaronder enkele wagens die nooit eerder aan het publiek werden getoond, aangevuld met de meest recente modellen. En uiteraard kon de club hierop niet ontbreken.

Op deze beurs hadden we een clubstand waarop uiteraard iedereen welkom was. En waar we op 12 februari een gezeligge meet&greet konden organiseren.

# # #

22 januari 2011

Nieuwjaarsreceptie : Dreamcar Charity Event - Brussels Expo

Ook dit jaar werd de nieuwjaarsreceptie aangeboden samen met de Nederlandse Club, met dank aan Maserati West Europe voor de goede organisatie en sponsoring.

Van 21 tot en met 23 januari 2011 werd in de Brussels Expo het Dreamcar Charity Event georganiseerd waarvan de opbrengst integraal naar een goed doel ging.

Maserati was daarop aanwezig met 4 verschillende podia waarop een Quattroporte Sport GTS, een GranCabrion, een GranTurismo en de MC Stradale tentoon gesteld werden.


Op zaterdag 22 januari werd de nieuwjaarsreceptie gehouden voor de goede start van het nieuwe Maserati Club jaar.

# # # #

21 november 2010

Meet & Greet : Kasteel van Laarne

Voor de laatste Meet & Greet van 2010 hadden we geopteerd voor een cultureel historisch bezoekje.

Het Slot van Laarne is een van de best bewaarde waterburchten van België. Dit bewoond kasteel uit de XIVde eeuw, gelegen op 15km van Gent, is eigendom van de Koninklijke Vereniging der Historische Woonsteden en Tuinen van België. Het werd ingrijpend verbouwd in de XVIIde eeuw en diepgaand gerestaureerd in 1962 en 1991. Uitzonderlijke meubels, wandtapijten, schilderijen en de Europees vermaarde Zilvercollectie Dallemagne, bevinden zich tussen de muren.

Na een informatieve en leerrijke toer door het slot was er afsluitend nog tijd om samen van een drankje te genieten.

# # # # #

30 september 2010

Clubrondrit : Provincie Limburg

Met een deelname van 22 wagens en bijna 50 personen was de rondrit door Limburg was een succes.

Het mooie weer, schitterende locaties, lekker eten en een super organisatie maakten deze dag tot een dag vol genieten.

Na de (voor sommige jammer genoeg verkeerd lopende) start met ontbijt uit de Holiday Inn te Hasselt, voerde de rit ons naar Hotel Malpertuus voor een versterkend buffet.

De rondrit in de namiddag werd onderbroken voor een koffie in de Millenium Golf te Paal, om daarna verder te toeren tot onze eindbestemming restaurant La Botte in Genk.


Daar werd de dag afgesloten in een ontspannen sfeer met een lekker diner...

# # # # #

19 juli 2010

MCH - Jubileumweekend

Het Jubileumweekend van MCH werd gehouden op de vliegbasis Valkenburg bij Leiden.

Op 19 juni werden er allerlei activiteiten gehouden op de vliegbasis voor leden en oud-leden met een Maserati.

Op 20 juni werd een kinderrally gehouden. Start en eindpunt was Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk.
 

# # # #

19 juli 2010

Meet & Greet Antwerpen

Op het laatste moment moesten we de datum van dit event verzetten, maar dit noch de regen kon de pret van de dag bederven.

Vertrekplaats van onze toeristische uitstap naar Antwerpen was café-wijnbar Vino, waar we na een hapje en drankje het eerste deel van de ontdekking startten.

Halverwege maken we plaats voor een ontspannende pauze met een begeleide toer door een leuk "museum" waar we kennismaakten met het leven anno 16de eeuw. Een afsluitend drankje maakte het opnieuw gezellig.

Het tweede deel van de tocht volgde hierna en werd afgesloten met een lekker italiaans dinertje in restaurant Arte.
 

We bedanken Gretel en Wim voor de goede organisatie en de superleuke namiddag!!

# # # #

8 mei 2010

Reis Maserati-fabriek

Ook dit jaar gingen we weer op stap naar de roots van onze wagens. Hoewel de planning iets gewijzigd was ten opzichte van vorig jaar, stond genieten en ontspannen weer op de eerste plaats.

De trip begon dit jaar direct in Modena, waar uiteraard een fabrieksbezoek, een bezoek aan het Panini museum en de Hombre Farm weer op de kalender stonden. Een last-minute gepland bezoek aan de familie kon er uiteraard ook bij en zo werd het Ferrari museum ook snel meegenomen.

Naast de ontspannende maaltijden bij aangenaam gezelschap waren de prachtige hotels en leuke uitstapjes de kers op de taart om van deze trip weer een leuke trip te maken.

# # # # # # # #

5 april 2010

MCH - Rijvaardigheid Lelystad

Naar jaarlijkse traditie organiseerde MCH samen met GP-Elite een rijvaardigheidscursus. Deze vernieuwde cursus ging dit jaar door op het meest geavanceerde rijvaardigheidscentrim van Europa, het LSOP in Lelystad.

Het was alleszins een leuke en (voor de minder stuurvaardigen) een bijzonder leerrijke dag. 

De plaats van verwelkoming was wel even schrikken: Het onthaal was namelijk in de lokalen van de Nederlandse Wegpolitie, maar gelukkig kon iedereen nadien terug vrij vertrekken.
 
Na een korte inleiding omtrent het dagprogramma en eventjes aanschuiven aan het koffie-automaat konden we van start gaan. In de ochtend- en namiddigsessie konden de deelnemers zich eens goed "uitleven" onder deskundige begeleiding.
 
Als afsluiter werden er in de bar nog een drankje en een 'diploma' aangeboden.
Tevens werden de bekers voor de "slalomcompetitie"  uitgereikt, waar we met trots mogen melden dan iemand van de Belgische deelnemers met de eerste prijs mocht naar huis gaan. Proficiat Jo!
 
Bedankt MCH voor de puike organisatie van te maken en de meer dan warme ontvangst!! Volgend jaar proberen we met meer mensen aanwezig te zijn!
# # # #

21 maart 2010

Meet & Greet Autoworld Brussel

Voor de eerste meet&greet van het jaar opteerden we voor Autoworld Brussels. Waar beter konden we onze jaarlijkse activiteiten starten dan bij de geschiedenis van de auto…

De start van deze activiteit was om 14u, waarna we direct op sleeptouw werden genomen door een enthousiaste gids. Die vertelde ons vele leuke verhalen en auto-feitjes waardoor we gefascineerd doorheen het museum werden geleid.

Het was echt een leuk maar leerrijke namiddag die werd afgesloten door een gezellig napraten met een drankje aan de bar.

Een geslaagd eerste event dat doet uitkijken naar volgende samenkomsten.

# # # # #

13 december 2009

Meet & Greet Mahy Mobiles

Ondanks het koudere weer was er toch een goede opkomst voor deze meet & greet. Als afsluitend event voor 2009 hadden we ervoor gekozen om deze te laten doorgaan in Mahy Mobiles in Leuze-en-Hainaut.


We kregen de persoonlijke rondleiding van Dhr. Mahy zelf die ons enthousiast de achtergrond en de geschiedenis van meerdere autos vertelde. Een prachtige collectie auto’s passeerden de revue doorheen onze trip in de geschiedenis van de auto. De ene grappige anekdote na de andere maakten van deze namiddag een leuke en ontspannen bijeenkomst. Een opwarmende koffie was op het einde meer dan welkom om nog wat na te praten over de vele wagens die tentoongesteld staan.

# # # #

20 september 2009

Clubrondrit : Provincie West-Vlaanderen

De start van onze rondrit was vanuit het Kempinski Hotel in Brugge, waar ook meerdere leden konden genieten van een zalige overnachting in een van prachtig gerestaureerde kamers. Na een verkwikkend ontbijt en de ontvangst van een uitgebreid verrassingspakket, vertrok iedereen aan het eerste deel van onze toeristische ontdekkingstocht.


Zo kwamen we via Damme, de kuststreek en het historische Diksmuide uiteindelijk in Veurne terecht. Na veel mooie uitzichten en kronkelende baantjes had iedereen wel honger gekregen, en dus bracht een lekkere buffetlunch met meerdere streekspecialiteiten in The Old House een welkome ontspanning.


Na de lunch werd het tweede deel van de roadbook uitgedeeld en zo kon iedereen weer op weg… Deze keer gingen we op stap rond de Franse grens en kwamen we via Watou, Poperinge en een beklimming van de Rode berg, uiteindelijk aan op de Kemmelberg. Hier werden we niet alleen getrakteerd op een koffie met versnapperingen, maar tevens op een prachtig uitzicht op Vlaanderen van uit Hostellerie Kemmelberg.


Onder een zonnige hemel vertrokken we daarna richting eindpunt, maar niet zonder even historisch Ieper door te rijden. De dag eindigde in het d-hotel, waar de 207km lange rondrit werd afgesloten met een aperitiefje en een aansluitend diner. Een ontspannend einde aan een mooie ontdekkingsreis door West-Vlaanderen.

# # # # #

5 september 2009

Participatie in rondrit “Vicino al Mulino”

Op vraag van Davy Vosch werden de clubleden uitgenodigd om deel te nemen aan deze georganiseerde rondrit in Limburg.

Via een bolleke-pijlke rondrit kwamen we op meerdere mooie locaties waar er telkens vragen beantwoord moesten worden. Uiteraard was er ook tijd gemaakt om een hapje te eten, en af en toe eens te genieten van een drankje. Na nog een praktische proef werden uiteindelijk de winnaars van de dag bekend gemaakt.

Achteraf mochten we nog genieten van de gastvrijheid van Oruc Karaca die ons uitnodigde voor een hapje en een drankje in zijn favoriete etablisement. Dank aan iedereen voor de goede ontvangst.

# # # #

7 augustus 2009

Nacht van het Zoute

Knokke organiseert naar jaarlijkse gewoonte De Nacht van het Zoute, waarbij alle winkels de deuren openen voor het publiek.

Dit jaar werden we uitgenodigd door Maserati die samen met Poltrona Frau een speciale nacht organiseerde voor hun klanten. We werden ontvangen in de Poltrona Frau winkel in Knokke, waarbij Laurent-Perrier voor de sprankelende ontvangst zorgde.

Voor de winkel sierden een aantal Maserati’s de zeedijk, terwijl binnen een gezellig feestje werd gehouden.

# #

11 juli 2009

Meet & Greet Brugge

Als kader voor deze Meet & Greet werd het 5-sterren Kempinski hotel in hartje Brugge gekozen.

De leden werden met open armen ontvangen met een drankje en versnapperingen aangeboden door de club. De geïnteresseerden kregen daarna een uitgebreide rondleiding doorheen het prachtig gerestaureerde hotel. We konden meerdere kamers bezoeken waar telkens uitleg werd gegeven over de historische waarde en achtergrond van deze locatie.

De meet & greet werd dan ook afgesloten door een lunch, waarna velen nog een mooie wandeling maakten in Brugge centrum.

# # # #

28 april 2009

Maserati fabrieksbezoek

Uiteraard moet een club ook de roots van hun bestaan gaan bezoeken.

Zo werd het eerste fabrieksbezoek gestart met een samenkomst in het prachtige Grand Hotel Villa Serbelloni in Bellagio. Hoewel hevige regenval de trip en de aankomst in het hotel wat ontsierde, was de dag erna de zon meer dan aanwezig en kon de trip pas echt goed van start gaan. Na een lekker ontbijt gingen we richting Modena. Daar werd eerst genoten van een middagmaal alvorens de Maserati-fabriek te gaan bezoeken. Na afloop gingen we richting het Hotel Real Fini Baia de Re, om na een korte ontspanning opnieuw samen richting Modena te trekken voor het avondmaal.

De dag erna kon uiteraard een goed ontbijt niet ontbreken alvorens het Panini-museum en de Hombre Farm te gaan ontdekken. Na de uitdagende afsluitende lunch kreeg iedereen de vrijheid om op eigen initiatief en planning opnieuw richting Bellagio te gaan. Een extra nachtje in opnieuw Grand Hotel Villa Serbelloni was een perfecte afsluit van een mooie trip.

# # # # #

25 januari 2009

Opstartreceptie van Maseratisti Fiamminghi bij Filliers

De opstartreceptie vond plaats in de Graanstokerij Filliers in Deinze. Dit mooi event mocht uiteindelijk 120 mensen en een 40-tal Maserati’s ontvangen.

Na een welkomswoordje van Joost Rijnbeek, die officieel de opstart van de nieuwe Belgische Club erkende, werd er door de bestuursleden een kort woordje uitleg gegeven over de club en de vooropgestelde activiteiten.

We waren aangenaam verrast door de aanwezigheid van de voorzitter Frits Harms van de Nederlandse Club, die prompt het peterschap over onze Club aannam. Zo zijn onze leden ook welkom op hun events en uiteraard ook omgekeerd.

Na een ontspannende receptie mochten alle aanwezigen nog deelnemen aan een rondleiding door de stokkerij.

Een geslaagde eerste event die deed uitkijken naar de verdere activiteiten.

# # # #